facebook

Новини

1_678x410_crop_478b24840a
19.09.2022 12:50
Новини

Отличия за студенти от МП „Архитектура“ в конкурс за интериор

Трима талантливи студенти от МП „Архитектура“ на НБУ са сред отличените с второ място и топ 10 номинации в конкурса за интериор „NovaCity D-Zine“, организиран от строителната фирма „NovaCity Group“, който се проведе за първи път тази година. Конкурсът за млади таланти в сферата на интериорния дизайн се проведе тази пролет, като в него студенти по „Архитектура“ и „Интериорен дизайн“ от няколко университета трябваше да премерят сили и да вложат креативност като проектират интериора на реален тристаен апартамент oт 129 ĸв. м., пpeднaзнaчeн зa ceмeйcтвo c няĸoлĸo дeцa.

Втора награда в конкурса получи студентката от четвърти курс в МП „Архитектура“ Антония Йорданова с креативно решение за трансформируеми пространства и елегантна визия. Антония залага в проекта си на съвременна визия за жилищно пространство – модерно, светло и уютно. Пространство, което съчетава множество функции – да бъде топло семейно място, удобно за ежедневни дейности и работа, както и за скъпи срещи с приятели, дом, който удовлетворява потребностите на съвременното семейство. Проектът е разработен към курс „Тренинг: Интериор и дизайн за архитектурата“ с преподавател: гл. ас. д-р арх. Виолета Шатова.

Линк към проекта: https://youtu.be/l1hgrTXtOic

 

Сред отличените участници класирани в топ 10 на конкуса са Христина Корчева и Александър Стойчев. И двамата студенти от шести курс в МП“Архитектура“ на НБУ, които също впечатлиха журито със своята креативност, идеи, чувство за естетика и съвременен подход. 

Христина Корчева залага в решението си за съвременен дизайн функционалност и естетика. Основната концепция е постигане на визуална хармония, чрез използването на естествени материали - симбиоза между сивотата на бетона и камъка и топлината на дървото. Обръща се голямо внимание на линиите, повърхностите и тяхното хармонично взаимодействие в целия апартамент. Проектът акцентира върху светлината и простора в жилището.

Линк към проекта: https://youtu.be/746XLHKdrPQ

Александър Стойчев залага на една обща хомогенна и стегната визия на интериора. Апартаментът запазва съществуващото си заварено разпределение. В дизайн концепцията на жилището са търсени по-неутрални цветове в съчетание със светли, тъмни и дървесни тонове. Открива се последователност от гледна точка на детайлите и акцентите във всяко едно от помещенията, което допринася за едно цялостно преживяване по отношение на интериорния дизайн.

Линк към проекта: https://youtu.be/yaXPYhrbOek

Още шестима студента на МП„Архитектура“ взеха участие и се представиха достойно в конкурса. Това са студентите от четвърти курс - Кристина Атанасова, Нериман Моллаали, Десислава Янчева, Яна Стоянова, Мариела Харбалиева и Ваниела Георгиева. Проектите са разработени с преподавател: гл. ас. д-р арх.Виолета Шатова като практическа част от обучението към курсовете по интериор.

 

Консултант на организаторите на конкурса е доц. д-р арх. Климент Иванов, преподавател в  НБУ.

 

Носител на втора награда в конкурса - Антония Йорданова – 4-ти курс в НБУ. Автор на снимката NovaCity Group

Носител на втора награда в конкурса - Антония Йорданова (първата от ляво на дясно)– 4-ти курс в НБУ. Автор на снимката NovaCity Group

 

Автор на снимката NovaCity Group

 

Носител на втора награда в конкурса - Антония Йорданова– 4-ти курс в НБУ. Автор на снимката NovaCity Group

 

Номинираният в топ 10 на отличените проекти - Александър Стойчев – 6-ти курс, НБУ. Автор на снимката NovaCity Group

 

 

Номинираната в топ 10 на отличените проекти - Христина Корчева – 6-ти курс,НБУ. Автор на снимката NovaCity Group

 

 

По средата - номинираната в топ 10 на отличените проекти - Христина Корчева – 6-ти курс,НБУ. Автор на снимката NovaCity Group