Новини

97182942-685856205316825-2022967336293629952-n_678x410_crop_478b24840a
14.05.2020 16:40
Новини

Палитра от позитивни емоции при стотицци зрители предизвика излъчването на спектакъла „Стъклената менажерия“ от Тенеси Уилямс

„Театрална совалка 2020 НБУ“ – online излъчи лайвстриминг на спектакъла „Стъклена менажерия“ от Тенеси Уилям. Режисьор на представлението е проф. д-р Ева Волицер, която разказа, че „Стъклената менажерия“ от Тенеси Уилямс е представление с поетична, но експресивна атмосфера, която навлиза в дълбоките нюанси на характерите. Това е причината спектакълът да има разнолика чувствителност, парадоксални характеристики и много често ни залива със смях през сълзи. 

По време на събитието се осъществи онлайн дискусия между Мартина Апостолова, която е водещ на „Театрална совалка 2020 НБУ“ – online и модераторите на представлението: проф. д-р Ева Волицер, Силвана Василева, Лорета Филипова, Атанас К. Атанасов, Павел Кръстев и Ирина Магдалинчева.

В живото включване актьорите споделиха с аудиторията своя опит за голямата проникновеност и отдаденост при изследването на своите персонажи. За тях работата върху толкова голяма и сложна драматургия е безценен опит и стремеж да овладяват сложното и прекрасно актьорско изкуство. Спектакълът – наситен с красива и въздействаща музика, беше изгледан на един дъх.

Лайвстриймингът даде възможност на зрителите и да разговарят с модераторите на „Театрална совалка 2020 НБУ“ – online. Въпросите, които зададоха зрителите, бяха свързани както с времето на реализиране на спектакъла, така и за трудностите при актьорската игра. Не липсваха и многобройни комплименти за подарените позитивни емоции от страна на зрителите.

Ако сте пропуснали излъчването на „Стъклената менажерия“, може да го изгледате на запис на следния линк.

Режисьор на спектакъла е проф. д-р Ева Волицер. Помощник-режисьор Яна Стоянова, графичен дизайн – Красимир Чочев, сценография костюми – Ирина Магдалинчева, хореография – доц. д-р Анна Пампулова. В „Стъклената менажерия“ участват актьорите: Силвана Василева, Лорета Филипова, Атанас К. Атанасов, Павел Кръстев.

Ще допуснеш ли да пропуснеш станция „Твоят дом“? Очаквайте и следващите ни театрални полети.

Публикация: Денис Никифоров, Университетски театър на НБУ