facebook

Новини

1888998_678x410_crop_478b24840a
31.07.2020 16:50
Новини

Писмо до студентите от Ректора на НБУ – проф. Пламен Дойнов, д.н.

Скъпи студенти!

 

Ръководени от грижата за запазване на Вашето здраве и здравето на Вашите близки, и в изпълнение решението на Народното събрание за обявяване на извънредно положение в Република България, по заповед на министъра на здравеопазването, преминахме към електронно обучение от 16 март 2020 г.

От името на Нов български университет искам да Ви благодаря за търпението и разбирането за това, че заедно се учихме в тези критични месеци и преодолявахме трудностите в електронния учебен процес. НБУ успя да продължи образователната си мисия в тази необичайна ситуация.

Но си даваме сметка, че присъственото обучение има своите незаменими предимства.

Затова и през предстоящия Летен семестър в НБУ, през месеците август и септември, Вие ще имате възможност да присъствате на допълнителни часове по практическите курсове от изминалия пролетен семестър – разбира се, за студентите, които желаят да се възползват от това.

Ателиетата, компютърните зали, специализираните лаборатории и учебни пространства в университетския кампус,  ще бъдат на Ваше разположение за практическа работа, индивидуални и групови консултации с преподаватели.

Искам също да Ви уверя, че правим всичко възможно да осигурим присъствено обучение през новата академична година. Единствено абсолютната забрана на присъствения образователен процес от страна на държавната власт, при крайно влошаване на епидемичната обстановка, може да попречи на нашите намерения. Дори и при този лош сценарий, имаме готовност да осигурим присъствено провеждане на практическите курсове от програмите.

Друга мярка, която ще предприемем, е удължаване на срока за записване за предстоящия есенен семестър до 25 септември 2020 г.

Вярвам, че в началото на октомври ще Ви посрещнем на живо в нашия университет и заедно ще продължим по пътя на знанието.

 

 

Проф. Пламен Дойнов, д.н.

Ректор на НБУ