facebook

Новини

10_678x410_crop_478b24840a
03.11.2022 13:54
Новини

Победителите в Годишните Aрхитектурни награди ARCHINOVA 2022

конкурса Годишни архитектурни награди ARCHINOVA за 2022, чието Деветото издание протече под мотото "Архитектура за по-добро бъдеще" с  18 награди бяха отличени проектите  от общо участващи 114 . Церемонията по награждаването се проведе в Интер Експо Център в София на 12 октомври в присъствието на много гости и водещ Ива Дойчинова. Организатори на конкурса са Ka6tata.com, The-building.bg и Citybuild.bg, а партньор е Нов български университет.


 

 

За първи път в конкурса бяха включени направление за Урбанизъм, градска среда и ландшафтна архитектура и категория за културно наследство в направление Архитектура.

За 9 години конкурсът ARCHINOVA успя да докаже своя авторитет, а спонсорите, партньорите ни от браншовите организации, университетите и медиите продължават да ни подкрепят.

За всички, които са в тази зала, поздравления за това, че продължават да вярват, че архитектурата е форма на творчество, лична изява, път към израстване на обществото и тяхното собствено. От подкрепящите конкурса браншовите организации и учебни заведения много зависи качеството на архитектурата и фактът, че те са събрани в едно събитие като това  е пример как трябва да подходим към развитието на българската архитектура – в партньорство и сътрудничество. Нека отличията са стимул за наградените да израстват още повече“, каза проф. д-р арх. Тодор Булев – председател на Съюза на архитектите в България – партньор на конкурса.

 

 

Церемонията по връчването на наградите ARCHINOVA е дългоочаквано събитие за архитектурната колегия и представителите на строителния бранш. Благодарим за включването за първи път на Съюза на ландшафтните архитекти като партньор и възможността да участваме с проекти, чиято професионална програма покрива широк кръг от теми с най-сериозните предизвикателства в проектирането, устойчивото строителство и развитието на архитектурата и ландшафтната архитектура“, каза доц. д-р ланд. арх. Веляна Найденова – председател на УС на Съюза на ландшафтните архитекти и преподавател в НБУ – също партньор на конкурса. 

С победителите в направление „Архитектура“, може да се запознаете тук