facebook

Новини

viber-image-2023-06-07-16-45-25-927_678x410_crop_478b24840a
08.06.2023 10:41
Новини

Преди утрешния ден: Студенти и преподаватели представиха университета в емоционално пътешествие в бъдещето

Вълнуващото събитие „Преди утрешния ден - Пилоти на бъдещето“ разкри потенциала на бъдещите възможности и промени в нашия живот. Форумът, организиран от списание BGlobal, събра на едно място успешни предприемачи и вдъхновени личности, пълни със страст и знания за бъдещето. Студентите и преподавателите, които представиха Нов български университет - партньор на социалната инициатива, изиграха изключителна роля в това вълнуващо пътуване в напредъка на времето.

 

 

Събитието беше изпълнено с вдъхновение, а участниците споделиха своите лични примери и опит, разказвайки за вълнуващия път напред във времето. Сред гостите бяха и десетки студенти, сред които възпитаници на Нов български университет.

 

В „Пилоти на бъдещето“, с презентация на тема „Професиите и уменията на бъдещето“, се включи доц. д-р Кристиян Постаджиян, зам.-ректор по учебната дейност и преподавател в департамент „Кино, реклама и шоубизнес“. Според доц. Постаджиян не трябва да очакваме някакви непознати и странни нови професии на бъдещето, а по-скоро комбинация от умения.

 

 

„Нека си представим, че професиите на бъдещето са сцена на вече съществуващи умения, които се съчетават по нов начин. Пресечна точка на различни умения“, каза доц. Постаджиян. Това, според него, ще стане чрез изграждане на любопитство от най-ранна възраст, чрез образование което дава широк мироглед, усъвършенстване и отвореност към света. Доц. Постаджиян цитира Дейвид Епстийн от книгата му „Размах“, в която се казва, че човешкия ум е силен в правенето на връзки, в интеграцията на разнообразна информация, така че бъдещето е на хората с размах. Като конкретни примери за нови професии на бъдещето преподавателят прогнозира, че ще видим учител на изкуствен интелект и лекари, които лекуват съобразно всички болести и лекарства.

 

 

Гостите на събитието в „София Ивент Център“ имаха възможността да се запознаят с таланта на нашите студенти от 4 курс на бакалавърска програма “Анимационно кино” от курса на ас. Весела Данчева “Директни техники под камера”. Младите аниматори Калина Георгиева, Диляна Вълчева, Калин Станев, Йоана Плачкова, Бори Нинова, Мария-Йоана Ивова, Алекса Траянова, Александра Дончева, София Чолакова, Никол Танкова, Филип Караиванов, Ариан Моазени подготвиха специална инсталация от рисувани винилови плочи и анимационен филм, монтиран от Йосиф Кокончев от Радио-телевизионния център на НБУ.

 

 

Студенти на НБУ представиха и своята визия за бъдещето в специално подготвени видео анкети с автор Борислав Вълов (Ei Bo), а модератор на събитието беше проф. Десислава Бошнакова, ръководител на департамент „Медии и комуникация“.

 

Дали следващият ни живот ще бъде напълно различен и изпълнен с по-голямо щастие и успех? Зависи от нас - от нашата решимост да присъстваме в пилотния кокпит на бъдещето, да изградим любопитство, да развиваме уменията си и да се отворим към вълнуващите възможности.

 

Всички изказвания от събитието може да видите тук.