facebook

Новини

molier1_678x410_crop_478b24840a
29.03.2022 10:08
Новини

Преподавател и студент от НБУ „в диалог с Молиер“ по случай Международния ден на Франкофонията

С арт събитие „Молиер без граници & В диалог с Молиер (изложба плакати и откъси от театрални пиеси на Молиер)“ преподаватели, студенти и ученици от четири висши училища, сред които Нов български университет и две езикови гимназии в България, отбелязаха Международния ден на Франкофонията и 30 години от присъединяването на България към Международната организация на Франкофонията (МОФ).

В прочита на откъси от пиеси на Молиер на френски и български език, като представители на НБУ, участваха Магдалена Божкова – преподавател по френски език в департамент „Чужди езици и култури“ и Ванина Нинова, студентка четвърта година в бакалавърска програма „Международна политика (на френски език)“ към департамент „Политически науки“. Представянето на откъсите от театрални пиеси се състоя в рамките на официалното откриване на изложбата „Молиер без граници“, представяща 35 плаката за театрални постановки по пиеси на Молиер.





Арт събитието, което се проведе на 22 март 2022 г. в Централното фоайе на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, бе организирано от Министерството на външните работи на Република България в партньорство с Международното триенале на сценичния плакат – София, Националното бюро на Университетската агенция на Франкофонията – България, Франкофонския център на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Събитието бе уважено от депутати, представители на дипломатическия корпус, на национални и международни институции, на културни и образователни среди.