facebook

Новини

d-r-kiril-avramov-2_678x410_crop_478b24840a
25.08.2015 14:34
Новини

ПРЕПОДАВАТЕЛ ОТ ДЕПАРТАМЕНТ „ПОЛИТИЧЕСКИ НАУКИ” НА НБУ Е ЧАСТ ОТ ПРОГРАМАТА „ФУЛБРАЙТ” В ТЕКСАСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ В ОСТИН, САЩ

 

Гл. ас. д-р Кирил Аврамов от департамента по политически науки на Нов български университет (НБУ) бе избран да участва като стипендиант на програмата за академичен обмен „Фулбрайт” и да бъде гостуващ старши научен изследовател в Тексаския университет в Остин, САЩ.


От 1 септември тази година д-р Аврамов ще бъде част от екипа на Изследователския център по руски, източноевропейски и евразийски изследвания (CREEES at the University of Texas at Austin, ръководен от проф. Мери Нойбергер. Поканата и стипендията са във връзка с разработване и довършване на неговия оригинален изследователски проект „In Conspiracy We Trust or How the Spread of Mass Conspiratorial Mindset creates fertile ground for Populists” (“Вяра в конспирацията или как масовото конспиративно мислене подпомага възхода на популизма”), посветен на изследване на връзката между разпространението „механиката” на т. нар. теории на конспирацията и тяхното влияние върху политическия процес, политическата социализация, както и на поведението на елитите и електората.


Гл. ас. д-р Кирил Аврамов е преподавател в департамент „Политически науки” на НБУ. Получава своето образование в Gustavus Adolphus College (САЩ), Абърдийнски университет (Шотландия), СУ „Св. Климент Охридски“, Централноевропейски университет (ЦЕУ), Унгария и Нов български университет (НБУ). До 2005 г. преподава в Софийски университет в катедра „Политология”, в периода 2006–2010 година е директор на международната изследователска и консултантска компания Political Capital Policy & Research Institute за България, а в периода 2010-2011 година изпълнява функциите на директор „Международни връзки” на компанията в Будапеща, Унгария.