facebook

Новини

boris-pintev_678x410_crop_478b24840a
25.11.2016 11:53
Новини

Преподавател от НБУ за втори път стана „Оператор на годината“

Борис Пинтев, преподавател от департамент „Кино, реклама и шоубизнес“, е носител на престижното отличие

 

Титлата „Оператор на годината“ за втори път бе тържествено връчена на Борис Пинтев, преподавател от департамент „Кино, реклама и шоубизнес“, известен с многобройните си постижения в сферата на операторското майсторство. Алумни на Нов български университет, той е избрал да споделя теоретичните си познания, придобити по време на обучението си по „Операторско майсторство“ и практическите си умения от ежедневния си досег с реалността с многобройните студенти, които с интерес присъстват на лекциите му.

 

Умело съчетава дългогодишната си преподавателска дейност в Нов български университет с динамичното ежедневие в националната телевизия БиТиВи в отдел „Новини и актуални предавания“, от чийто екип е част още от самото му създаване.

Изминалата година за Борис Пинтев не се различава особено от предходните. Тя е наситена с многобройни интересни моменти, интригуващи срещи и спиращи дъха преживявания. Събитията, на които присъства, оставят траен отпечатък не само в неговото, но и в общественото съзнание. Благодарение на професионализма си той успява да ги сподели със света, без да му налага собствените си възгледи.

Работата му през изминалата година включва отразяване на референдума във Великобритания, опустошителното земетресение в Аматриче, Италия, както и президентските избори в САЩ. Събития, наситени с различни емоционални нюанси, които той хладнокръвно представя пред обществото. Резултат от страстта му към работата са многобройните документални филми, репортажите и разследващите материали, в които е оставил частица от себе си.

Престижното отличие „Оператор на годината“ е едно от многобройните признания, които Борис Пинтев получава за стойностната си работа. Усиленият му труд, непрекъснатият стремеж към развитие, който витае около него, го превръщат в магнетична преподавателска фигура, от която студентите черпят знания и вдъхновение. Освен признанието на възпитаниците си той е носител на награди от наши и международни фестивали.

 

 

 

Текст: отдел "Информационна дейност"

Снимка: личен архив