facebook

Новини

sa1_678x410_crop_478b24840a sa3_678x410_crop_478b24840a
22.03.2021 11:58
Новини

Престижна награда за цялостен принос за развитието на туристическия PR за доц. д-р Соня Алексиева

Признание за дългогодишната ѝ работа за популяризиране на българския туризъм и дейността на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), получи доц. д-р Соня Алексиева, преподавател в департамент „Администрация и управление“ на НБУ. Асоциацията обяви своите Годишни награди’ 2020 за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта – най-старите и престижни награди на туристическия сектор, които се връчват всяка година от 1996 г.





По случай 25-ата годишнина на наградите специални грамоти за приноса си към развитие на професионалната организация и Годишните награди получиха доц. д-р Соня Алексиева от НБУ – за цялостен принос за развитието на туристическия PR; Иван Александров – собственик на първия частен хотел в България – „Ягода“ в София; рекламна агенция ФИЛ – за цялостен принос за развитието на туристическата реклама; инж. Александър Митушев – по случай 20 години от създаването на Етнографски комплекс Златоград; проф. д.и.н. Николай Овчаров – за цялостен принос за развитието на културно-историческия туризъм в България и Благой Рагин, почетен председател на БХРА – за цялостен принос за развитието на туризма в България.

Официалната церемония се състоя на 18 март 2021 г., четвъртък, в Гранд Хотел Милениум София. На нея присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов, зам.-министрите на туризма Ирена Георгиева и Любен Кънчев, депутати и представители на бизнеса.