facebook

Новини

ivo-draganov_678x410_crop_478b24840a
26.05.2021 15:48
Новини

Проф. д-р Иво Драганов е носител на почетния знак „Златен век“ на Министерството на културата

С почетен знак „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики – сребърен, грамота за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност и по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност беше удостоен дългогодишният преподавател в Нов български университет – проф. д-р Иво Драганов.

Почетният знак беше връчен на официална церемония от министъра на Културата проф. Велислав Минеков, на която бяха наградени изтъкнати творци за техните високи постижения, изключителен принос към българската култура и за развитие на културното сътрудничество.

Проф. д-р Иво Драганов е дългогодишен преподавател в НБУ и НАТФИЗ. През 1992 г. въвежда продуцентската система във филмопроизводството на БНТ, програмен директор е на „Канал 1“ от 1993 г. до 1995 г., директор е на телевизия „Европа“ (2002 г.), генерален мениджър на телевизия ВВТ (2009 г.). Има специализации в Би Би Си Англия, Франция и САЩ. Медиен експерт с дългогодишен опит в областта на телевизията, киното и филмовата индустрия и масмедиите като цяло. Автор на книгите „Особености на телевизионния мениджмънт“, „Телевизионното програмиране в общия аудиовизуален контекст“ и „Четвъртата възможност – университетска телевизия“. Бил е член на Националния съвет по кино и НСРТ и е първият представител на БНТ в Програмния съвет на EBU.