facebook

Новини

pocheten-chlen-diploma_678x410_crop_478b24840a
24.09.2024 15:27
Новини

Проф. Пламен Дойнов – почетен член на Академията за образователни науки на Грузия

На 19 септември 2024 г. ректорът на НБУ проф. Пламен Дойнов, д.н. беше обявен за почетен член на  Академията за образователни науки на Грузия. Тържеството се проведе в Сухумския държавен университет в Тбилиси в присъствието на посланика на България в Грузия г-н Веселин Вълканов, ректора на Сухумския държавен университет проф. д-р Зураб Хонелидзе, председателката на Съюза на грузинските писатели г-жа Маквала Гонашвили, много студенти и преподаватели.

 

 

След поздравителните слова се състоя публично четене на стихотворения на проф. Пламен Дойнов от издадената му на грузински книга „თავისუფლების  ხიდი / Мостът на свободата“, в изпълнение на автора и на преводача Роберт Месхи.

 

 

По време на посещението на ректора на НБУ в грузинската столица беше договорено продължението на реализирането на идеи за сътрудничество между Нов български университет и Сухумския държавен университет в Тбилиси в областта на психологическата помощ, българистиката и на образователния и научен обмен между двете институции.

 

 

 

През 2022 г. Нов български университет беше партньор по проекта „Грузинско-български образователни семинари“, финансиран чрез българската официална „Помощ за развитие“, а преди година екип на НБУ проведе тренингов курс във връзка със създаването на център за психологическа помощ в Сухумския държавен университет в Тбилиси.