facebook

Новини

it01_678x410_crop_478b24840a it02_678x410_crop_478b24840a it04_678x410_crop_478b24840a it92_678x410_crop_478b24840a
18.10.2019 09:36
Новини

Професор Ивайло Търнев, д.н. с национална награда за принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники

Отличието бе връчено в навечерието на Деня на българския лекар – 19 октомври

Професор Ивайло Търнев, д.н. – член на Настоятелството и преподавател в департамент „Когнитивна наука и психология“ на Нов български университет получи наградата за принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники. Националното отличие бе връчено от Министъра на здравеопазването – г-н Кирил Ананиев на официална церемония по връчване на традиционните награди Лекар на годината на Българския лекарски съюз.

„Днес, в Деня на българския лекар, Българският лекарски съюз ме удостои с Награда за принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники. Наградата ми бе връчена от Министъра на здравеопазването, г-н Кирил Ананиев. 

Благодаря на ръководството на Александровска болница за номинацията и за възможността да работим на европейско равнище.

Благодаря на прекрасния екип, с който работя и който ми дава вдъхновение и надежда за бъдещето.

Моят живот е работата, а моята работа е кауза.“ – сподели проф. Търнев в социалните мрежи.





Проф. Ивайло Търнев, д.н. е професор по неврология в Медицинския и в Нов български университет, ръководител на Експертния център за наследствени неврологични и метаболитни заболявания, началник на Клиниката по нервни болести и председател на Комисията за лечение на редки болести при УМБАЛ „Александровска“, член на Националната комисия по редки болести при Министерството на здравеопазването и консултант на НЗОК по редки болести.

Председател е на българските дружества по невромускулни заболявания и по епилепсия. Член на УС на Българското дружество по неврология, на Световното дружество по невромускулни заболявания и Европейската мрежа по невромускулни заболявания. 

Има специализации по неврогенетика в Оксфордския Университет „Джон Радклиф”, както и по невромускулни заболявания в Института по миология „Антоан Бабински” в Париж.





Наградите Лекар на годината бяха присъдени в пет категории – за дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност, принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники, награда за млади медицински надежди на България под мотото „Ти си нашето бъдеще", принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация и Лекар на годината 2019.


Снимки: Facebook