facebook

Новини

pr-prize-web_678x410_crop_478b24840a
21.05.2015 12:57
Новини

Първа награда в специална категория – Студентски ПР проект на Националния конкурс PR Приз 2015 за студенти на НБУ

Проект „Дом на книгата” на Сузана Теофилова и Ивелина Кирилова взе първата награда в специална категория – Студентски ПР проект на Националния конкурс PR Приз 2015, организиран от Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО).

 

На 16 и 17 май 2015 г. се проведе публично представяне на кампаниите пред журито. Участниците в ПР приз се състезаваха в 13 конкурсни категории: Корпоративна ПР кампания; CSR – стопански сектор; CSR – нестопански сектор; ПР проект в публичен сектор; Зелени комуникации и градска среда; ПР проект за вътрешни комуникации; ПР проект за продукт или услуга; Специално събитие; ПР проект на медия; Кризисен ПР; Онлайн кампания или проект; Имиджмейкинг; Политически ПР. Както и една специална категория – Студентски ПР проект. За наградите се състезаваха 57 проекта на ПР агенции, Корпоративни отдели, НПО-организации, публични институции и др.

 

В студентската категория участваха четири проекта. Три от проектите са реализирани на практика и журито оцени като конкурентни на някои от проектите в конкурсните категории. Гл. ас. д-р Евелина Христова от департамент „Масови комуникации“ на Нов български университет, която преподава на студентите и е член на журито, направи отвод и не е оценявала техния проект. Въпреки оспорваната конкуренция проектът спечели първата награда и решението на членовете на журито да подкрепят работата им като направят лично дарение на художествена литература за дейността на клуба.