facebook

Новини

kris01_678x410_crop_478b24840a kris02_678x410_crop_478b24840a kris06_678x410_crop_478b24840a kris07_678x410_crop_478b24840a kris03_678x410_crop_478b24840a kris08_678x410_crop_478b24840a
29.10.2018 14:19
Новини

Първата самостоятелна книга в областта на рекламата на гл. ас. д-р Кристиян Постаджиян – похвати за изграждане на потребителска ангажираност и за приковаване на студентското внимание


На 24.10.2018 се състоя премиерата на първата самостоятелна книга в областта на рекламата на гл. ас. д-р Кристиян Постаджиян – „Похвати за изграждане на потребителска ангажираност в рекламата“. Настоящи и бивши студенти, колеги на автора – преподаватели и рекламисти – бе препълнена книжарницата на I корпус на НБУ в 18:00 часа. Там посрещнахме представянето, което бе съпътсвано от характерните за Крис, както го наричат колегите, отлично настроение и фино чувство за хумор.

Водещ на събитието бе г-н Николай Тинков – създател на Български маркетинг институт и основател на What-If Studio. Широката публика веднага ще се впечатли от личността на водещия при споменаването на факта, че той ръководи проекта по лансирането на Загорка Ретро :). Тинков определи изданието на Кристиян Постаджиян като „първата българска книга за маркетинг, написана практически и на достъпен език“. Изрази мнението си, че четивото ще бъде полезно не само за студенти, но и за практици, благодарение на множеството примери за ефективна реклама.

 


Именно ефективността на конкретните кампании изтъкна и самият гл. ас. д-р Постаджиян като основен критерий за участието им в книгата. Ефективност на рекламата, измервана систематично от Българската асоциация на рекламодателите и награждавана по обективни причини с награди Effie. Вторият основен критерий за подбор на примери, който с намигване към студентите в публиката авторът посочи, е тестването им именно сред обучаемите. Преподавателят сподели, че всички кампании, намерили място в „Похвати за изграждане на потребителска ангажираност в рекламата“, са подлагани на многократни дискусии сред студентите и са доказано добри примери за онагледяването на една или друга теза. Изразени бяха благодарности към д-р Христо Катранджиев и проф. Людмил Христов, които се оказа, че са не само рецензенти на книгата, но и двете личности, запалили у него любовта към преподаването. За изненада на домакините проф. Христов взе думата и описа четенето на книгата като „изключително приятно задължение“, а думите му за Постаджиян лесно усетих като повече от просто задължителна любезност. Професорът каза:

– Победителите се познават още на старта, а Крис е именно такъв – шампион.

Тези думи са едно прекрасно обобщение за значимостта на Кристиян Постаджиян в обучението по реклама, а и за целия Нов български университет. Автор на една от най-успешните магистърски програми в университета – „Рекламен мениджмънт и визуален брандинг“, ключова фигура за съществуването и развитието на уникалния интердисциплинарен образователен формат на НБУ „Рекламна академия“, винаги енергичен и вдъхновяващ. Гл. ас. д-р Постаджиян е една от личностите, които правят нашия университет толкова модерна и успешна организация. Организация, а не институция, в която атмосферата предразполага създаването на подобни практични четива и събития толкова смислени и приятни, колкото представянето му. Когато си тръгвах от НБУ опашката за „прясната“ книга все още беше дълга, а разговорите и поздравленията не изглежда да свършваха скоро.

Пожелавам още много успехи на гл. ас. д-р Постаджиян и на всички професионалисти, които ще се възползват от експертизата му в сферата на потребителската ангажираност!

Пламена Господинова, f87090, специалност Журналистика, 2 курс :)

Фотографии: Ангел Коцев