facebook

Новини

ucha-i-moga-zaglavna_678x410_crop_478b24840a
30.04.2024 11:31
Новини

Резултати от Националното студентско състезание по счетоводство „Уча и мога“ - 2024

Департамент „Икономика“ при Нов български университет, гр. София и катедра „Счетоводна отчетност“ при Стопанска академия „Димитър А. Ценов“, гр. Свищов организираха и проведоха на 14 април 2024 г.
Национално студентско състезание по счетоводство „Уча и мога“ – 2024. То беше посветено на 530-годишнината от публикуването на първата книга по счетоводство „Всичко за аритметиката, геометрията, пропорциите и отношенията“, написана през 1494 г. от италианеца Лука Пачиоли. В състезанието се включиха студенти от образователна степен „бакалавър“ и „магистър“ на различни висши училища, които демонстрираха завидни знания и умения при решаването на два счетоводни казуса. Комисия, състоящ а се от членове на департамент „Икономика“ и на катедра „Счетоводна отчетност“, провери предадените решения и направи класиране, както следва:

 

На първо място:

Христо Валентинов Свиленов, МП "Счетоводство и одитинг", НБУ - София;

Никол Янева Мусова, БП "Счетоводство и контролинг", НБУ - София;

 

Нина Евдокимова Ромилова, спец."Счетоводство и контрол", СА "Д. А. Ценов" - Свищов

 

На второ място:

Димитър Антонов Димитров, спец. "Счетоводство и контрол", СА "Д. А. Ценов" - Свищов

 

Екатерина Петрова Лещарова, БП "Финанси", НБУ – София

На трето място:

Мелани Даниелова Илиева, спец. "Счетоводство и контрол", СА "Д. А. Ценов" - Свищов

 

Николай Атанасов Николов, спец. "Финанси", ПУ "Паисий Хилендарски" - Пловдив

Специална награда беше осигурена и за студента от спец. "Финанси" при СА "Д. А. Ценов" – Свищов Димитър Динков Митев.

 

На официална среща, проведена на 23.04 в НБУ, доц. д-р Станислава Георгиева, член на организационния комитет на националното студентско състезание по счетоводство „Уча и мога“ – 2024 г., поздрави всички участници в състезанието за постигнатите високи резултати и им раздаде сертификати и подаръци, осигурени от департамент „Икономика“ и от СБР "Банкя" АД. На най-отличените студенти бяха връчени и грамоти.

Пожелания за надграждане и задълбочаване на придобитите знания и компетенции студентите получиха още от ръководителя на департамент „Икономика“, от присъстващи преподаватели и гости и от управители и собственици на фирми: "София Финанс Партнерс" ООД, "СТЕД Иновейшън" ЕООД, "Кавиплас Консулт Комерс" ЕООД, СБР "Банкя" АД и СБР "Сапарева баня" АД.