facebook

Новини

veliko-tarnovo-web_678x410_crop_478b24840a
27.05.2015 11:54
Новини

Сергей Кирчев от БП "Туризъм" на НБУ спечели първо място в Националния студентски конкурс на международното изложение "Културен туризъм 2015" - Велико Търново

За трета поредна година студент от БП „Туризъм” на НБУ се класира в челната тройка на победителите в Националния студентски конкурс за най-добра туристическа разработка. Тази година обаче Сергей Кирчев от трети курс на БП „Туризъм” с ментор доц. д-р Соня Алексиева спечели първото място в конкурса, като получи най-висока оценка за представената си разработка. Участието на победителя, заедно с още 50 студенти по туризъм в пътуващия семинар до В. Търново, стана възможно благодарение на одобрен проект към фонд „Учебни програми” на Бакалавърския факултет на НБУ.

 

В рамките на XII издание на Международно изложение „Културен туризъм”, което се проведе от 1 до 4 април 2015 г. във Велико Търново, организаторите на форума обявиха началото на третия Национален студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика. Изложението се организира с любезното съдействие на Министерство на туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на българските туроператори и туристически агенции и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”. Домакин на форума е Община Велико Търново.
Тази година по идея на Министерството на туризма темата на Националния студентски конкурс 2015 беше: „Какво не достига за по-доброто развитие на вътрешния туризъм в България?".

 

В третото издание на конкурса участваха седем студенти от шест университета. Жури с председател проф. Мария Воденска и членове: проф. Иван Марков и доц. Соня Алексиева, обяви имената на победителите на 24 май - един от най-светлите български празници. Заедно с грамотите студентите на първо, второ и трето място получават и предметни награди на стойност съответно 500, 300 и 200 лв.

 

След първото място на Сергей Кирчев от Нов български университет, второто място спечели Елена Господинова от Тракийски университет - Стара Загора, БП „Регионална икономика“, трети курс и трета награда заслужи Ивета Грахльова от Югозападен университет „Н. Рилски”, БП „Туризъм”, първи курс.