facebook

Новини

1_678x410_crop_478b24840a nosht-online-5-ut_678x410_crop_478b24840a
18.11.2020 12:00
Новини

Станете част от премиерата „Пат-Пат или колко е важно да бъдеш пате“

Представление в рамките на европейската инициатива „Нощ на театрите“ в Университетския театър на НБУ

По време на европейската инициатива „Нощ на театрите“ на 21 ноември от 10:00 часа ще може да станете част от дългоочакваната премиера на детския спектакъл „Пат-Пат или колко е важно да бъдеш пате“. Детското представление е по мотиви на Доналд Бисет.

Проектът е дело на актрисите Златина Стойчева – завършила пантомима при Александър Илиев и Саша Хонк и Теди Русева – възпитаник на Нов български университет.

През месец юни се състоя онлайн премиерата на представлението, която се осъществи с подкрепата на Столична община по проекта „Солидарност в културата“.

„Пат-Пат или колко е важно да бъдеш пате“ е приказка за семейства, обичащи театъра, в която деца и родители съпреживяват приключенията на патенцето Пат-Пат в опознаване на това какво е то. Нашият герой разбира, че е важно да знаеш кой си, за да не се загубиш или да не бъдеш изяден... и как има някой, който те обича наистина.
Родителите също могат да почерпят опит от мама Патана в търсене на подход за общуване и разбиране на детето.

Освен много поучителни и забавни случки, спектакълът представя  пред  зрителите авторски песни, които са изпълнени с инструменти на живо. За приказната атмосфера допринася  и оригиналната музика на композитора Петко Ганев.

Заповядайте на премиерата на 21 ноември от 10:00 ч. в Университетски театър НБУ, където европейската инициатива „Нощ на театрите“ ще започне от сутринта.

Представлението също така ще се излъчва онлайн от 21 ноември 10:30 часа до 30 ноември в платформата URBO.

Научете повече за спектакъла от Фейсбук страницата на Университетски театър НБУ.