facebook

Новини

2677999-copy_678x410_crop_478b24840a
18.10.2022 16:08
Новини

Стартира конкурс за телевизионно студентско предаване по Nova News

Нов български университет и Нова Броудкастинг Груп продължават ползотворното си сътрудничество с поредна съвместна инициатива – конкурс за студентско телевизионно предаване. Водени от убеждението, че младите хора са най-ценният капитал на всяко общество, водещата медийна и технологична компания, в партньорство с НБУ, дава професионален шанс на студентите в университета. Отличеният телевизионен проект ще стартира през пролетния телевизионен сезон на информационния канал NOVA NEWS.


 

Конкурсът беше обявен на специално събитие в Радио-телевизионния център на НБУ от главния изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп Стефана Здравкова и изпълнителния директор на Нов български университет д-р Георги Текев.




В него участваха зам.-ректорът по учебната дейност доц. д-р Кристиян Постаджиян и утвърдените телевизионни журналисти и водещи на NOVA Мира Иванова, Виктор Николаев и Николай Дойнов, които разказаха на студентите от НБУ за първите стъпки в кариерите си. За да спечелят състезанието, кандидатите ще трябва да предоставят завършени концепции за седмично телевизионно студентско предаване с продължителност от 23 минути. Поредицата няма жанрови ограничения, като всички студенти от НБУ могат да се включат в конкурса.

„Много съм щастлив, че се осъществява тази среща, и за това, че сме събрали две нови институции - NOVA и Нов български университет. Винаги съм си казвал, че трябва нещо да направим с NOVA, защото сме нови институции в този смисъл, че постоянно нещо се променя и вървим напред. И ето, получихме тази покана от г-жа Здравкова, за което много благодаря. Надявам се това да бъде един хубав проект. Този Радио-телевизионен център, в който се намираме, беше проектиран по мое настояване, не просто да бъде един високотехнологичен център, в който студентите да учат и да се срещат със своите преподаватели, както си му е редът в един университет, но и най-вече това да бъде инкубатор за студентски проекти, именно с представители на бизнеса и медиите. Така че, за мен това е една осъществена мечта.“, сподели д-р Георги Текев, изпълнителен директор на Нов български университет.

 

 

„Нова Броудкастинг Груп има 28-годишна история, която се отличава с бурно развитие и впечатляващ напредък – от малка регионална телевизия успява да се превърне в медиен и технологичен лидер. Това, което ни прави различни, са смелостта и стремежът ни към иновативност. Именно тези качества ще търсим в студентите на НБУ – надяваме се да уловите този шанс и да направите сериозна крачка по пътя на вашето професионално развитие, заедно с нас. Нужни са креативност, умение за екипна работа, защото в телевизията това е необходимо условие, както и смелост да реализирате проекта си“– заяви Стефана Здравкова, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

 

Водещ на събитието беше зам.-ректорът по учебната дейност доц.д-р Кристиян Постаджиян, който сподели, че подобни проекти са не просто една добра възможност за изява, но и важна доза вдъхновение. Той призова студентите да бъдат смели, провокирани, но и провокативни.

Срокът за подаване на концепции за телевизионно предаване на студентите от НБУ е от 1 до 10 декември. Селекцията на концепции за поредицата продължава до 20 декември, а срокът за изготвяне на пилотен епизод е до 10 февруари 2023 г. Кой ще бъде големият победител, чийто проект ще бъде реализиран през пролетта, ще стане ясно на 20 февруари 2023 г.

Повече информация за конкурса: https://nova.bg/predavaneto

 

Информация за Нова Броудкастинг Груп

Нова Броудкастинг Груп e една от най-големите мултиплатформени медийни и технологични компании в България, част от United Media, член на водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа United Group. Нова Броудкастинг Груп се развива изключително динамично и предлага на клиентите и партньорите си голямо разнообразие от телевизионни канали, радио станции, дигитални платформи, уебсайтове и печатни медии. Политематичният телевизионен канал NOVA е новатор в програмирането и пионер в налагането на много международни формати у нас. Подкрепата на българските филми и сериали се превърна в запазена марка на компанията. „NOVA подкрепя българските филми“ е дългосрочна стратегия за развитие на качествени филмови продукции на всички платформи – телевизия, кино, интернет. Зад посланието “Довери се на опита” стоят утвърдени журналисти с мисията да информират обективно. Следвайки най-високите стандарти, спортните канали и платформи на Нова Броудкастинг Груп предлагат достъп на зрителите и онлайн потребителите до едни от най-атрактивните първенства в света. Първият премиум платен спортен пакет на пазара DIEMA XTRA осигурява богато спортно съдържание в общо 4 канала: DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2, DIEMA SPORT 3 и TRACE SPORT STARS, а абонаментната стрийминг платформа PLAY DIEMA XTRA гарантира неограничен достъп до каналите на живо и в HD качество.

 

Информация за NOVA NEWS

NOVA NEWS е информационен телевизионен канал на Нова Броудкастинг груп с 24-часово информационно покритие. Той служи като отправна точка в моменти на актуални събития с извънредни включвания директно от най-горещите точки. Зрителите имат възможност да проследяват важните местни, национални, европейски и световни теми от деня с новини на всеки кръгъл час. В програмата на NOVA NEWS са включени още публицистични предавания, както и директните излъчвания на значими за обществото икономически, политически, социални и културни събития.

 

 

 

Фотокредит: Георги Иванов и Косьо Хаджигенчев