facebook

Новини

ad-02_678x410_crop_478b24840a adenauer-journalism-scholarship-3_678x410_crop_478b24840a
22.10.2020 13:38
Новини

Студенти на НБУ са сред победителите в първия за Югоизточна Европа конкурс за стипендианти на Фондация „Конрад Аденауер“

Ева Николова-Рашева и Никол Вълчева са част от четиримата стипендианти в медийната програма „Югоизточна Европа“

Двете студентки учат трета година в програмите на департамент „Медии и комуникация“ на Нов български университет. Те са и създатели на подкаста „4 корпус“, който цели да създаде активно студентско общество и да обсъжда актуални за университетския живот теми.


Медийната програма „Югоизточна Европа“ е част от глобалната медийна програма на Фондация „Конрад Аденауер“, чийто приоритет е подкрепа на независимата журналистика, като съществена предпоставка за формирането на мнение на гражданите в условията на демокрация.


Стипендиантската програма, която ще се състои в рамките на 12 месеца, включва парично възнаграждение, обучителни семинари, журналистически форуми, посещения на радиа, телевизии, печатни онлайн медии, разработване и осъществяване на проекти.





Първият проект, който стипендиантите ще реализират е поредица от уъркшопи с гост - лектори на тема „Гражданска журналистика“.


„Искаме да подкрепим със стипендията млади бъдещи журналисти, с надеждата да създадем ново поколение добри представители на медиите.“, сподели Хенрик Зитих, директор на Медийната програма „Югоизточна Европа“ на официалното награждаване на стипендиантите, което се състоя на 17.09.2020 г.


От Фондацията допълват, че работейки със студенти, искат да подкрепят медийното образование в България.

Снимки: медийна програма „Югоизточна Европа“