Новини

nms1_678x410_crop_478b24840a nms2_678x410_crop_478b24840a
23.06.2017 15:24
Новини

Студенти на НБУ взеха участие в теренни изследвания и практически занятия на тема „Оцеляване във враждебна среда и тактически действия при високорискови операции“

В периода 22 май – 20 юни 2017 г. с участието на студенти, обучаващи се в бакалавърски и магистърски програми на департамент „Национална и международна сигурност“, се проведоха серия от теренни изследвания и практически занятия на тема „Оцеляване във враждебна среда и тактически действия при високорискови  операции“.

Теренните изследвания се проведоха в спортен комплекс „THE GYM“ и учебния център на СЕКЮРИТИ АЛФА ГРУПА БЪЛГАРИЯ.

По време на трите теренни  изследвания, в които взеха участие 83 студенти, бяха проведени седем практически занятия, подпомагащи обучението на студентите по прилагането на различни законосъобразни и целесъобразни действия по самозащита от нестандартни средства за нападения и асиметрични заплахи.

Програмата на теренните изследвания обединява професионалните тренировки с научноизследователските методи, стимулиращи умението за идентифициране, формулиране и решаване на проблемите, оформящи специалисти, които да могат да посрещнат предизвикателствата на живота с аналитично мислене и подход.

 


В теренното изследване и практическите занятия взеха участие и инструктори от Международен институт по бойни изкуства и специални тактики.


Ръководител на теренното изследване беше проф. д-р Ненко Дойков – директор на Лаборатория за специализирани изследвания на рисковете и сигурността на департамент „Национална и международна сигурност“ в НБУ.