facebook

Новини

fb-cover_678x410_crop_478b24840a
14.11.2019 15:23
Новини

Студенти на Нов български университет имат възможността да станат част от първата студентска рекламна агенция – The Green Team

Инициативата е на Noble Graphics в партньорство с програмите по реклама и графичен дизайн към департамент „Кино, реклама и шоубизнес“

Нов български университет участва в нова инициатива, в която университет и бизнес се срещат в полза на обучението по реклама и графичен дизайн.

По инициатива на една от водещите рекламни агенции в страната – Noble Graphics, и в рамките на тяхната образователна инициатива Noble Academy, студенти на НБУ ще могат да участват в създаването и работата на първата по рода си студентска рекламна агенция – The Green Team.

В рамките на проекта ще бъдат подбрани до 6 студенти от магистърските програми „Рекламен мениджмънт и визуален брандинг“ и „Графичен дизайн за дигитални и печатни медии“, и бакалавърските програми „Реклама“ и „Графичен дизайн“, които в рамките на период от 6 месеца ще работят като студентска рекламна агенция, получавайки реални задания на реални клиенти. Участниците ще имат възможност да работят в три направления – дизайн, копирайтинг и проектен мениджмънт, като по този начин ще действат екипно в създаването на цялостна идея за комуникация на конкретен бранд. Младите таланти ще имат задачата да презентират лично проектите си пред клиентите на своята агенция.

В периода до 24 ноември ще се проведе надпревара между студенти за участие в инициативата The Green Team. Студентите могат да избират измежду три брифа, за които се очаква да изпратят своя идея как да решат. Подробна информация може да бъде намерена тук

Победителите в надпреварата ще бъдат обявени на 13 декември.

Инициативата ще се провежда всеки семестър, като целта ще бъде все повече студенти да имат възможност да реализират практики в реална бизнес среда и в условия, които допринасят максимално за успешната подготовка и реализация на студентите на НБУ.

За предварителната селекция и подготовка на студенти отговарят преподавателите доц. д-р Кристиян Постаджиян, доц. д-р Илия Кожухаров и гл. ас. д-р Даниела Кадийска.

Организатор и инициатор на проекта от страна на НБУ е доц. д-р Кристиян Постаджиян.