facebook

Новини

win-1_678x410_crop_478b24840a win-2_678x410_crop_478b24840a win-3_678x410_crop_478b24840a win-4_678x410_crop_478b24840a
29.08.2018 12:02
Новини

Студенти на Нов български университет с четири призови места от Националните летни студентски игри „Летен университет“ 2018

Вчера в к.к. Албена се проведе церемонията по закриването на Националните летни студентски игри „Летен университет“ 2018 и награждаване на участниците и победителите в студентските игри.

С гордост съобщаваме, че Нов български университет грабва четири призови места.

В дисциплината „Плуване“ при мъжете първо място грабва Стоичко Стоицов – студент II курс в бакалавърска програма „Управление на бизнеса и предприемачество“. Второто място в същата категория е за студента III курс в бакалавърска програма „Туризъм“ – Георги Стоянов.

Отново в категория „Плуване“, но при дамите, второто и третото място си поделят Кристина Томова – дипломант в магистърска програма „Право“ и Нели Кънчева – IV курс в бакалавърска програма „Интериорен дизайн“.

„Летен университет“ е проект на Националното представителство на студентските съвети, стартиращ като „Национални студентски игри“ през 2002 година. Инициативата е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активен диалог между студентските общности на висшите училища, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

Чрез проекта студентите си поставят за цел да популяризират масовия непрофесионален спорт сред студентите, както и да се привлече по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите.

Освен спортни игри, всяка година организаторите се стараят да променят и обогатяват програмата на Летния университет, включвайки в нея различни академични и творчески семинари, обучения за работа в екип, състезания по знания, както и мероприятия с развлекателен характер – Мис и Мистър „Студентско лято“ , латино-вечер, графити-парти и др.

Поздравяваме наградените студенти на НБУ и им желаем още много успехи!