Новини

9-b2-a9425_678x410_crop_478b24840a 9-b2-a9388_678x410_crop_478b24840a
28.06.2017 14:39
Новини

Студенти от магистърска програма „Архитектура“ взеха участие в „Студентска работилница ‘2017“

Организатори в поредицата работилници са департамент „Архитектура“ и компаниите VELUX и Ideal Standard

Нов български университет и департамент „Архитектура“, съвместно с водещия производител на покривни прозорци VELUX и водещия произведител на обзавеждане за бани Ideal Standard, организираха поредното съвместно начинание в сферата на архитектуарата и интериорния дизайн - „Студентска работилница ‘2017“.

В инициативата участваха студенти от МП „Архитектура“, които работиха усилено по реализирането на идеен проект за еднофамилна жилищна сграда. Всички те бяха разпределени по групи, водени от специалистите на Ideal Standard, VELUX и преподавателите от НБУ. В рамките на 10 дни участниците трябваше да работят поетапно – от запознаване с техническите характеристики на продуктите на фирмите, заложени в спецификацията на заданието, до финализиране на цялостно архитектурно и интериорно решение.


Професионално жури, включващо преподаватели от НБУ и утвърдени в бранша имена, оцени представените студентски проекти и избра победителя в работилницата – Денис Пеев Чолаков – студент от 8-и семестър на МП „Архитектура“ и 8-и семестър на БП „Интериорен дизайн“. За най-успешната реализация на задачата той получи награда в размер на 600 лв.

Заключителното събитие и официално награждаване на победителите в „Студентска работилница 2017“ се състоя на 1 юни, след двуседмична работа на студентите на терен и на място в НБУ.
Всички участници бяха удостоени с почетни грамоти, а след края на награждаването обсъдиха подробно работата си на коктейл в приятна атмосфера.

„Студентска работилница ‘2017“ е част от поредицата работилници, които департамент „Архитектура“ стартира с амбицията те да се превърнат в традиционна инициатива. По този начин младите таланти в архитектурния бранш са мотивирани да приложат уменията и да разгърнат въображението си в рамките на една наистина професионална среда, предоставена от НБУ и фирми партньори.

Текст: арх. Александър Бояджиев – докторант  в ДП „Архитектура на сградите, конструкции, съоръжения и детайли“ към департамент „Архитектура“