facebook

Новини

zaglavna-minister_678x410_crop_478b24840a
01.07.2024 16:49
Новини

Студенти от МП "Лидерство и мениджмънт в образованието" се срещнаха с министъра на образованието и науката

На 27 юни, студенти от Магистърската програма "Лидерство и мениджмънт в образованието" и техният преподавател, д-р Лъчезар Африканов, имаха възможност да посетят министъра на образованието и науката, проф. Галин Цоков, в рамките на специално организирана среща. Срещата се проведе в Министерството на образованието и науката.

 

Основната тема на разговора беше ролята на лидерството в модернизацията на образователната система и подобряване на качеството на образованието в България. Министърът сподели своите виждания за бъдещето 

на образованието и подчерта значимостта на добре подготвените лидери, които да управляват училищата и образователните институции с визия и компетентност. Особено внимание беше обърнато на изграждането на лидери, които притежават високо ниво на самопознание и способност да развиват и водят ефективни екипи.

Студентите имаха възможност да зададат въпроси и да дискутират актуални проблеми и предизвикателства, пред които е изправена образователната система. Те споделиха своите идеи и предложения за подобрения, които бяха приети с интерес и отвореност от страна на министъра.

Министърът на образованието изрази своето задоволство от срещата и подчерта значимостта на подобни инициативи за изграждането на активни и ангажирани с професионалното си развитие млади лидери в образованието.

Тази среща бележи важен етап в обучението на студентите от Магистърската програма "Лидерство и мениджмънт в образованието" и демонстрира ангажираността на Министерството на образованието към развитието на новото поколение образователни лидери.

Кандидатстването за включване в следващия випуск на програмата е 

отворено.

За повече информация: 

https://ecatalog.nbu.bg/default.asp?V_Year=2024&PageShow=programpresent&P_Menu=generalinfo&Fac_ID=4&M_PHD=0&P_ID=3320&TabIndex=1&l=0