facebook

Новини

zaglavna_678x410_crop_478b24840a
26.03.2024 12:01
Новини

Студенти по екология отбелязаха Световния ден на водата и Световния ден на метеорологията

Преподаватели и студенти от програмите по екология се включиха в събитие за отбелязване на Световния ден на водата, 22 Март, и Световния ден на метеорологията, 23 Март, организирано от Института за изследване на климата, атмосферата и водите (ИИКАВ) към БАН по покана на чл. кор. Екатерина Бъчварова, директор на ИИКАВ. Събитието се проведе на 22 Март 2024 г. в зала „Проф. Марин Дринов“ в Централната сграда на Българска академия на науките.


В рамките на събитието студентите от бакалавърската и магистърска програми имаха възможност да чуят презентации и да видят постери, свързани със значението на водата и нуждата от нейното опазване, както и с приложението на метеорологичните изследвания за целите на екологията.
В рамките на събитието беше организирана и постерна изложба, включваща резултати от научно-изследователската дейност на участниците.

В изложбата взеха участие студентът в магистърска програма по екология, Александра Стоянова и доц. д-р Ралица Берберова. Техният постер представи резултати от проучване на тема „Рамсарските обекти по Българското Черноморие – екологично значение“.