facebook

Новини

1-img-8506_678x410_crop_478b24840a
27.04.2021 11:24
Новини

Студенти по туризъм от три курса „участваха“ в HOLIDAY&SPA VIRTUAL SHOW SUMMER EDITION

Студентите от курсовете „Туристическа реклама и PR“, „Специализирани видове и форми на туризъм“ и „Хотелиерство и ресторантьорство“ на Нов български университет участваха във второто виртуално издание на Международната туристическа борса HOLIDAY&SPA EXPO от 22 до 25 април 2021 г.

Форумът отвори „врати“ на 22 април (четвъртък) и беше достъпен до вечерта на 25 април (неделя), когато многобройни международни и български участници от страната, посетиха интерактивното виртуално пространство. Без прекъсване – в безопасна среда, 24/7, от всяка точка на света, с богати формати на съдържанието, дългоочакваното събитие привлече отново интереса на туристическата индустрия, макар извън традиционното си място в залите на Интер Експо Център.





В продължение на четири дни, десетки студенти по туризъм от НБУ се „срещнаха“ в безопасна виртуална среда с всички функции на живото събитие – лоби, изложбена и конферентна зала, щандове на изложители с интерактивни елементи, чат в реално време, конкретни оферти и рекламно съдържание, видео материали, виртуални срещи, презентации и др. Сред интересните събития на виртуалното издание на международната борса беше дискусията за културен туризъм на тема: „Забравени ли са културно-историческите обекти в туризма?“ с участието на експерти и представители на Министерство на туризма, общини, Асоциацията на екскурзоводите в България (АЕБ), Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), Националното сдружение на общините в Р България (НСОРБ), БТС-екскурзоводи, туристически сдружения и др.

Водещ на дискусията беше доц. д-р Соня Алексиева от департамент „Администрация и управление“, която заедно със студентите си по туризъм предварително обсъди участието им във виртуалния форум и предстоящите коментари за него, които ще подготвят в рамките на седмичните си задания в трите курса. Те ще анализират възможностите на виртуалните събития като HOLIDAY&SPA Virtual Show, които предлагат подкрепа, нови идеи и креативни решения за преодоляване на най-големите предизвикателства пред туристическата индустрия. Организатори на форума са: ПРИМ ЕКСПО в партньорство с URBO.

След затваряне на събитието съдържанието ще остане онлайн до 30 юни 2021 г., което позволява на участниците и посетителите все още да намират важна информация и контакти.