facebook

Новини

dsc-0100_678x410_crop_478b24840a
12.01.2021 15:11
Новини

Студентите по туризъм от програмите на департамент „Администрация и управление“ участваха в онлайн семинар „Сигурността на туризма“

Днес студентите по туризъм от НБУ участваха в семинара „Сигурността в туризма“ с гост-лектор проф. д-р Николай Арабаджийски на тема „Осигуряване на сигурността на туристическите обекти в Р България“. Модератор на традиционния семинар, организиран от департамент „Администрация и управление“, е доц. д-р Соня Алексиева.

Тази година семинарът се проведе онлайн в рамките на актуалните теми в българския и световен туризъм, свързани с проблемите и тенденциите пред сигурността и безопасността в туристическата индустрия. Те предизвикват закономерен интерес сред студентите по туризъм при разглеждане и на сигурността и последиците от конфликтите и терористичните актове в световен мащаб.

Студентите от курса BUTB 500 „Конфликти и кризи в туризма“ се включиха в семинара с мнения и въпроси, които засегнаха конкретната ситуация и в българския туризъм, свързана с промените, които налага безопасността на потребителите и сигурността на инфраструктурата и туристическата суперструктура у нас. Беше дискутирана и кризисната ситуация у нас в контекста на сигурността в туризма в условията на пандемия.