facebook

Новини

7_678x410_crop_478b24840a
22.11.2022 16:28
Новини

Студентка на НБУ с дебют в главната роля на „Красавицата и Звяра“

Валерия Василенко от специалност „Музикален театър“ на Нов български университет изигра  главната роля на Бел в спектакъла на Държавна опера Варна.

 

 

 

Валерия е студент в първи курс с преподаватели Вики Алмазиду, по джаз пеене и д-р Росица Вълканов по класическо пеене. Дебютният спектакъл за младата актриса премина при изключителен интерес и Държавна опера Варна определи извънредна дата на „Красавицата и Звяра“ на 5 декември.

 

 

 

Автор на хореографията на мюзикъла е доц. д-р Анна Пампулова, която споделя: „ В балните сцени въвеждам неокласичен вариант на изпълнение. Основанието за този подход идва от факта, че балетната трупа е много добра и аз реших да го покажа на публиката.

 

 

Освен танцьори за мюзикъл, в „Красавицата и Звяра“ има и професионални балетни артисти, които респектират с палцовата си техника. В началото и в края на мюзикъла нашите балетни артисти танцуват на палци, след това в една характерна сцена показват бродуейски движения.

 

 

 

Мисля, че за професионалните балетни артисти би било добре, минавайки през мюзикъла, да опитат различни танцови техники.“