facebook

Новини

mariadesislava1_678x410_crop_478b24840a
06.06.2019 16:26
Новини

Студентка на проф. Людмил Ангелов спечели конкурса „Панчо Владигеров“

Младата пианистка Мария-Десислава Стойчева получи най-високите отличия в конкурса „Панчо Владигеров“

Младата пианистка Мария-Десислава Стойчева получи най-високите отличия в конкурса „Панчо Владигеров“, в направлението „Пиано“. Международното жури присъди на Мария-Десислава Стойчева първа награда, която според статута на конкурса е неделима и специалната награда за „Най-добър изпълнител на Панчо Владигеров“.


Мария-Десислава участва в заключителния концерт за пианистите в зала „Проф. Венета Вичева“, под палката на Станислав Ушев и шуменските симфоници. След големия успех талантливата изпълнителка получава възможност за участие в редица фестивали, сред които "Варненско лято“, „Мартенски музикални дни“, „Софийски музикални седмици“, има специална покана за Фестивала „Пиано Екстраваганца“ на проф. Людмил Ангелов, както и дебютен концерт със Софийската филхармония през новия музикален сезон.


През пролетта на 2016 г. младата пианистка печели престижната награда „Млад музикант на годината 2015 г.“, след като е избрана в анкета от слушателите на предаването „Алегро Виваче“ по програма „Хоризонт“ на БНР. Двукратно е избирана за участник и стипендиант в престижния курс по камерна музика “Musica Mundi” в Белгия, където работи със световно известни пианисти. От октомври 2013 г. е младши студент на проф. Людмил Ангелов, и участва в редица издания на майсторските класове на Маестрото в Нов български университет.