facebook

Новини

success-strategy-business-2081167-square_678x410_crop_478b24840a
04.04.2022 16:56
Новини

Студентски конкурс за идеи за нов басейн в ж.к. „Надежда“

Столична община със съдействието на екип на Университета по архитектура, строителство и геодезия в рамките на проект УРБиНАТ, който е финансиран по програма „Хоризонт 2020“ на Европейския съюз, организира студентски конкурс за идеи за изграждане на учебно-тренировъчен комплекс с покрит плувен басейн в открито публично пространство в непосредствена близост до 15 СУ „Адам Мицкевич“ в ж.к. Надежда, гр. София.

Комплексът е част от функционалната и пространствена концепция, развита в рамките на проект УРБиНАТ за градско планиране, базирано върху природосъобразни подходи и осъществявано с активното участие на общностите. Целта на конкурса е да се откроят творчески идеи за пространствено интегриране на темите за минералната вода, здравето и общността.

В конкурса ще бъдат отличени три проекта от журито и един проект от жителите на район „Надежда“, които ще получат парични награди. Класираният на първо място участник ще представи конкурсната си разработка на международната конференция на проект УРБиНАТ в Милано (16-17.06.2022 г.), като организаторите на конкурса ще покрият разходите за участие в конференцията на един представител на екипа.

Срокът за предаване на конкурсните проекти е 5 юни 2022 г., а пълната информация е публикувана на сайта на конкурса.