facebook

Новини

vladi1_678x410_crop_478b24840a
20.09.2021 16:27
Новини

Съвместно сътрудничество между Нов български университет и 96-o Средно училище „Лев Николаевич Толстой“

Заместник-ректорът по учебната дейност в Нов български университет, гл. ас. д-р Владимир Димитров, присъства на откриването на новата учебна година в 96-o Средно училище „Лев Николаевич Толстой“. Той беше част от официалните гости на тържеството, сред които бяха още ректорът на УНСС, проф. д-р Димитър Димитров, гл. ас. д-р Петкан Илиев от катедра „Икономика“ в УНСС и др.

Д-р Димитров приветства всички ученици, учителския колектив на 96-о СУ, както и присъстващите родители и гости, като им честити празника:

Ученици, очакват ви много интересни неща, които ще отварят нови врати за Вас всеки ден.


Нов български университет си партнира с 96-о Средно училище „Лев Николаевич Толстой“ от година – партньорство, което обхваща множество проекти, кариерно ориентиране на учениците и съвместни учебни програми.


96-о СУ е иновативно, предлага образование, съобразено с националните и европейските стандарти. Сътрудничеството ни ще доведе до реализиране на една от целите, заложени в политиката за развитие на НБУ – свързване със средното образование, посочи още д-р Владимир Димитров.


НБУ и 96-о СУ „Лев Николаевич Толстой” ще се фокусират върху основополагащите знания за тенденциите в развитието на икономиката, както и знания за достиженията в икономическата практика в развитите страни, възможностите за трансфер на „ноу-хау” и добра практика.



96-о СУ „Л. Н. Толстой“ е създадено през 1982 г. като училище с преподаване на руски език. През 1983 г. училището се премества в своя сграда – една от трите в България с лъчисто отопление. През годините на своето съществуване то се утвърждава като едно от най-реномираните и търсени училища на територията на район Люлин. Наградено е от СО през 2006 г. за активно участие при реализиране на европейски образователни проекти за осъществяване на равен достъп до качествено образование и създаване на подкрепяща среда за интеграция на деца със специални образователни потребности в партньорство със Столична община.

Цветелина Вълчева, директор на 96-о СУ, и официалните гости – проф. д-р Димитър Димитров, гл. ас. д-р Владимир Димитров и гл. ас. д-р Петкан Илиев, посрещнаха учениците в сградата на училището.