facebook

Новини

tamara_678x410_crop_478b24840a
27.12.2019 13:46
Новини

Тамара Ангеловска: „Актьорското майсторство е моето най-голямо предизвикателство“

Тамара е възпитаник на Нов български университет от Скопие, Македония. Млада и амбициозна личност. Тя също така е голям ентусиаст и любител на изкуството. Тамара изучава оперно пеене и майнър програма актьорско изкуство под ръководството на проф. д-р Ева Волицер.


Какво е за Вас театъра?

Театърът за мен е любов, емоция, място за изразяване на възвишени чувства, отражение на реални и нереални състояния. Театърът за мен е сбъдване на най-голямата ми мечта.


Как успявате да съчетавате музиката с актьорското майсторство?

Аз съм артист, а изкуството според мен няма граници, защото то е сливане на различностите в едно. И музиката, и актьорското се интерпретират, а за да бъде човек добър интерпретатор, трябва да умее да направи симбиоза от лицева експресия, добра дикция и да въведе емоция, която да докосне публиката.


На какво Ви учи майнър програмата по театър?

Майнър програмата за мен е едно огромно предизвикателство. Актьорското майсторство и театърът ни дават голяма подготовка. Изкуството ни учи как да контролираме нашите емоции и в същото време да пренесем тази истинска емоция на публиката. Всичко това се случва благодарение на менторството на проф. д-р Ева Волицер, от която във всеки един учебен час учим много за изкуството, наречено актьорско майсторство.


Как се чувствате на сцената?

Заредена. На сцената съм истинската аз. Лесно се съживявам с ролите и се старая максимално да пренеса емоцията на актьорската игра на публиката.


Каква е Вашата роля и кога ще може да Ви видим на сцената?

В момента репетирам пиесата „Предназначено за събаряне“ от Тенеси Уилямс, която е една от трите едноактни пиеси, които ще представим със заглавието „Всичко за вдъхновението“. Премиерата ще бъде през месец март. Темата на моята героиня Уили е много чувствителна за мен. Интерпретирам роля на младо артистично момиче, което има тежка съдба. Подготовките за тази пиеса са почти готови. С моите колеги работим върху нейната реализация на сцена.


Как бихте запомнили 2019 година и какво е посланието Ви към всички, които четат това интервю за 2020 година?

2019 за мен беше изключително успешна година. Работех едновременно в няколко области. Ще запомня годината с два мюзикъла, със свирене на флейта и разбира се с актьорското майсторство – моето най-голямо предизвикателство.

Моето послание до читателите на това интервю е да следват своите мечти, да си поставят високи цели и да работят упорито върху тях с любов. Така всичките желания ще се превърнат в реалност.