facebook

Новини

rk1_678x410_crop_478b24840a rk2_678x410_crop_478b24840a
14.12.2015 12:25
Новини

Телевизия „Класика“, Италия излъчва Галаконцерта в чест на Райна Кабаиванска 2014


В четиринадесет поредни дни в две части телевизия „Класика“, Италия, ще излъчи благотворителния галаконцерт в чест на 80-годишния юбилей на великата оперна актриса. Голямото музикално събитие на 2014 година събра на една сцена едни от най-прочутите ученици и стипендианти на Райна Кабаиванска - днес звезди на големите световни оперни театри. Публиката имаше уникалното удоволствие да чуе Антон Марков, Костадин Мечков, Мария Радоева (България), Андреа Каре, Вероника Симеони, Елиза Барберо и Матео Дезоле (Италия), Виктория Йео (Корея), Анаис Мехиас (Пуерто Рико), Ана Петричевич (Сърбия), София Соловий (Украйна).

Галаконцертът в Националния дворец на културата с участието на хора и оркестъра на Софийската опера под диригентството на Найден Тодоров събра повече от 4000 души, сред които Президентът на Република България, ръководството на Нов български университет, представители на дипломатическия корпус, магистрати, представители на бизнеса и медиите и много известни личности от всички области на обществения живот. В програмата бяха включени арии и ансамбли от най-големите шедьоври на оперното изкуство. Събраните средства от галаконцерта са определени да продължат каузата на Райна Кабаиванска – да дарява своя опит и талант на младите оперни певци.

Кулминацията на концерта беше изпълнението на самата Райна Кабаиванска на арията на Фиделия от “Едгар” на Пучини, което изправи на крака всички присъстващи.

Концертът ще бъде излъчван по италианската телевизия „Класика“ в две части в периода от 21-и декември 2015 година до 3-ти януари 2016 година.

Програма на излъчването на галаконцерта по телевизия „Класика“, Италия тук.