facebook

Новини

dsc-2748_678x410_crop_478b24840a
20.03.2024 14:16
Събития

Триумф за нашите танцьори в конкурса „Път към славата“

Танцова формация „Тропанка“ с ръководител гл. ас. д-р Маргарита Кръстева-Стойчевска спечели първо място в категория стилизиран фолклор на XII Национален конкурс „Път към славата“, който се проведе на 09.03.2024 г. в РИКИЦ-София.


 

Студентите завладяха публиката и журито със своите изпълнения на „Копаница“ и „Шопски танц“, като по отличен начин представиха стилът и характера на Тракийска и Шопска фолклорни области. За отличното си представяне получиха и покана за участие в XII Международен фестивал на изкуствата за деца и младежи в гр. Римини, Италия.

 

 

В състава се включват студенти от различни програми на НБУ – Право, Графичен дизайн, Интериорен дизайн, Кино и телевизия, Журналистика, Туризъм, Театър, Финанси и МП „Танцово изкуство“.Участието беше осъществено с финансовата подкрепа на Факултета за базово образование..

 

 

Конкурсът е под патронажа на д.ик.н. Янка Такева, Председател на Синдиката на българските учители и със съдействието на Съюза на българските музикални и танцови дейци, Регионален инспекторат по образованието – гр. София. Съорганизатор е Дом на културата “Средец” София. Събитието е организирано с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.