facebook

Новини

img-3327_678x410_crop_478b24840a
16.03.2023 13:47
Новини

Творчески конкурс КОГА И КОЛКО?

СпиритсБЪЛГАРИЯ е асоциация на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки. Една от целите на организацията е да провежда кампании за устойчиво развитие, в които всички членове на обществото да бъдат осведомени за последиците от консумация на алкохол и отговорността към здравето. Екипът е реализирал няколко успешни социални кампании в начални училища и гимназии, а този семестър иска да отдели внимание на младите възрастни в (18-25 г.) в НБУ.

 

 

По време на общообразователния семинар КОГА И КОЛКО? Ралица Скорчева и Гергана Гевезова от спиритсБЪЛГАРИЯ презентираха факти относно алкохолните напитки, тяхната употреба и въздействието им върху хората. С предизвикателна анкета в началото и края на презентацията участниците сравниха познанията си относно консумацията на алкохол и по време на лекцията разбраха как да правят преценка какво количество алкохолни единици има в едно питие, как то се разгражда от организмът и кога употребата се превръща в злоупотреба.

 

 

 

 

Официално беше обявен стартът на творческия конкурс на тема КОГА И КОЛКО?, в който могат да се включат всички студенти на НБУ със своите въздействащи материали в дигитален формат, които трябва да адресират младите възрастни относно отговорната консумация на алкохол. Срокът за подаване на проектите е до 31 май 2023 г. , а жури от спиритсБЪЛГАРИЯ и НБУ ще избере най-добрите три проекта. Първата награда е 5000 лева, втората награда е 3000 лева и третата награда е 1500 лева. Освен творчески подход към участниците има и предизвикателство как проектите им да бъдат комуникирани в средата на НБУ. Регламентът на конкурса и бланката за участие ще можете да свалите тук: Регламент и бланка за участие