facebook

Новини

music-2_678x410_crop_478b24840a
30.05.2023 16:18
Новини

Университетският хор покори сцената на Младежки Джаз Фест София

На 27 май 2023 г., Университетският хор „Фолк-джаз формация“ на НБУ, под ръководството на проф. д-р Георги Петков, завладя сцената на Младежкия Джаз Фест София 2023 г. и се превърна в носител на престижното ГРАН ПРИ!

 

 

Това е най-високото отличие на фестивала, присъдено от журито в състав: Весела Морова, Станислав Арабаджиев и Светослав Николов - изтъкнати музиканти от сферата на джаза. В конкурса участваха много индивидуални изпълнители и младежки джаз състави от цялата страна.

 

 

 

Фолк-джаз формацията не само спечели ГРАН ПРИ, но получи и допълнителна награда от организаторите на фестивала - Музикален център Art Libitum: професионален студиен запис в Empathetic Studio.

 

 

Младежкият джаз фест София се провежда вече пет години и е форум за изява и среща на млади творци - изпълнители, композитори и аранжори, които работят в сферата на джаза и импровизацията. Фестивалът има за цел да предостави сцена, на която те могат да представят своите проекти, да разширят познанията, уменията и творческите си хоризонти, както и да създадат нови творчески контакти и партньорства.