facebook

Новини

nosht-online-5-ut_678x410_crop_478b24840a
18.11.2020 12:09
Новини

Университетският театър на Нов български университет се включва с богата програма по време на европейската инициатива „Нощ на театрите“

На 21 ноември Университетски театър НБУ ще бъде част от европейската инициатива „Нощ на театрите“. Поради епидемиологичната обстановка екипът на театъра на НБУ подготви богата онлайн програма, която ще се излъчи в YouTube канала на университета. В онлайн културния афиш са включени представления, които са подходящи както за малки, така и за големи:

09:00 ч. – 10:30 ч. – „Тошко Африкански“ от Ангел Каралийчев, прочетен и нарисуван от студенти по актьорско майсторство




13:00 ч. – 14:00 ч. – Театрален спектакъл за деца „Храброто куче“






15:00 ч. – 16:00 ч. – Семинар „Как да си направим театрална маска?“




20:00 ч. – 21:00 ч. – Театрален спектакъл „Нещо ме гризе“ по текстове на Камен Донев



 

*Научите повече за нашата онлайн програма.


„Нощта на театрите“ в Нов български университет ще започне рано сутрин с детския спектакъл „Пат-Пат или колко е важно да бъдеш пате“, който ще се изиграе за най-малките от 10:00 часа на живо в театъра на университета. Детското представление ще бъде премиера и е по мотиви на Доналд Бисет.

„Пат-Пат или колко е важно да бъдеш пате“ е приказка за семейства, обичащи театъра, в която деца и родители съпреживяват приключенията на патенцето Пат-Пат в опознаване на това какво е то. Нашият герой разбира, че е важно да знаеш кой си, за да не се загубиш или да не бъдеш изяден... и как има някой, който те обича наистина.

Родителите също могат да почерпят опит от мама Патана в търсене на подход за общуване и разбиране на детето. С билет за възрастни на символична стойност от 3 лева може да докоснете до тази приказва своите деца. Също така всеки, който има желание може да гледа спектакъла от вкъщи до 30 ноември под формата на онлайн стрийминг. Повече за събитието може да научите от Фейсбук страницата на Университетски театър НБУ


Ще се радваме да бъдем заедно част от европейската театрална инициатива „Нощ на театрите“.


Очакваме ви!