facebook

Новини

1_678x410_crop_478b24840a
11.09.2023 11:57
Новини

Уъркшоп „Самоменажиране за артисти“ на д-р Павлина Величкова

На 6 август 2023 в Ниш, Сърбия като част от Международния джаз театър фестивал се проведе уъркшоп „Самоменажиране за артисти“ на д-р Павлина Величкова от Департамент „Музика“, Нов български университет. Международният джаз театър фестивал е съпътстваща проява на големия Международен джаз фестивал в Ниш, който следващата година ще отбележи 30 годишен юбилей и е определян от специалистите като втория по значимост и аудитория в Европа.

 

 

Темата за самоменажирането на артисти е разработвана от д-р Павлина Величкова в последните години като част от изследванията й на преподавател в дисциплини по музикален мениджмънт, Нов български университет и предизвиква сериозен международен интерес поради все по-назряващата необходимост знанието и практическите умения за менажирането и респективно самоменажирането да са част от уменията на всеки артист.

В уъркшопа, на който присъстваха участници и гости на фестивала, бяха дадени практически съвети за придобиване на основни умения на артисти, които биха искали да развиват познанието си в посока на самоменажиране, налагащо се поради трудните социално-икономически условия за свободните артисти в момента.

Събитието е реализирано със съдействието на Феникс Арт Нетуърк и с финансовото съдействие на Национален фонд „Култура“, по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.