facebook

Новини

2422399_678x410_crop_478b24840a
03.11.2021 16:17
Новини

Ванина Нинова е тазгодишният лауреат на стипендията „Чарлз Мозер“

Ванина Нинова – студентка  четвърта година в бакалавърска програма „Международна политика (на френски език)“ към департамент „Политически науки“, е тазгодишният лауреат на Стипендията за постижения в изучаването на политически науки и гражданска доблест от фонд „Чарлз Мозер“. Стипендията ѝ бе връчена от Ректора на Нов български университет проф. Пламен Дойнов, д.н. малко преди официалната церемония по случай присъждането на Наградата за хуманитаристика „Богдан Богданов“ за 2021 г. 

Стипендиите от фонд „Чарлз Мозер“ са предназначени за ярки студенти с отлични резултати в учебния процес и с активна гражданска и университетска ангажираност, които се обучават в програмите на департамент „Политически науки“.

 

 

По време на обучението си в Нов български университет Ванина Нинова развива интересите си към миграцията, политиките на Европейския съюз, дипломацията и международните конфликти. Провеждала е стажове в Европейския парламент, в Дипломатическия институт към министъра на външните работи и във Франкофонския център за академични постижения в Нов български университет.

 


В момента Ванина е младши изследовател в два проекта в областта на миграцията по Рамковата програма на ЕС „Хоризонт 2020“, изпълнявани от CERMES (Център за европейски бежански, миграционни и етнически изследвания) и член на студентската изследователска група на НБУ в рамките на европейската инициатива „Алианс на европейските реформаторски университети“ (European Reform University Alliance).