facebook

Новини

2511875_678x410_crop_478b24840a 2511863_678x410_crop_478b24840a
09.03.2022 17:02
Новини

За осма поредна година студент по туризъм на НБУ печели награда за най-добра разработка на туристическа тема

Отново студент по туризъм от Нов български университет беше награден в поредното издание на Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика на Международното изложение „Културен туризъм“ – Велико Търново. Конкурсът е част от програмата на изложението и се обявява всяка година в рамките на единствения специализиран форум за културен туризъм у нас.

Вчера деканът на Бакавърския факултет доц. д-р Кристиян Постаджиян и менторът на отличените студенти по туризъм – доц. д-р Соня Алексиева, връчиха лично грамотите на участниците в НБУ. Втора награда в Националния конкурс беше присъдена на Василена Павлевчева от департамент „Администрация и управление“, (БП „Управление на туризма“, четвърти курс) за разработката на тема „Алтернативно или традиционно хотелско настаняване – съвременната дилема в туризма“. В конкурса се включиха и Дария Узун от същия департамент, Неда Димитрова Миразчийска (департамент „Икономика“) и Ивелина Тренева (департамент „Антропология“).

 

Василена Павлевчева


В осмото издание на конкурса в него се включиха 12 участници от пет университета в страната: ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Икономически университет – Варна, СУ „Св. Климент Охридски“, Нов български университет и Тракийски университет – Стара Загора. Те представиха разнообразни разработки по избрана от тях тема, свързана с развитието, състоянието и проблемите, предимно на културния туризъм.

Жури с председател проф. Мария Воденска, проф. Иван Марков и доц. Соня Алексиева (членове), обяви имената на победителите като студентите, класирани на първо, второ и трето място получават и предметни награди.

Организаторите благодарят на участниците в Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика, както и на техните преподаватели и ментори за включването в осмото издание на конкурса през 2021 г. Макар проведен в различен от традиционния формат, заради въведените временни противоепидемични мерки на територията на България, които заедно с МТИ „Културен туризъм 2021“ – Велико Търново, отложиха десетки събития в страната, конкурсът ще продължи да подкрепя участието на студентите по туризъм във форума. Това беше причината наградените и участвалите в конкурса студенти от петте университета в страната, да получат по-късно грамотите си.