facebook

Новини

img-20200213-121034-1_678x410_crop_478b24840a
13.02.2020 16:13
Новини

За втора година Нов български университет участва в Международната туристическа борса „Ваканция/СПА ЕКСПО 2020“ в София

Днес в София се откри Международната туристическа борса Ваканция/СПА ЕКСПО – най-дългогодишния и най-престижен туристически форум в България. Той събира в 37-ото издание на изложението от 13 до 15 февруари т.г. в Интер Експо Център стотици участници и хиляди посетители и гости.

Нов български университет за втора поредна година участва в МТБ ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО. Включването на НБУ на борсата привлича интереса на участниците и посетителите към програмите по туризъм в редовно и дистанционно обучение в университета, както и насочва кандидат-студенти към други бакалавърски и магистърски програми след средно и висше образование. Десетки студенти по туризъм от НБУ ще посетят ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО 2020, за да разгледат изложението и участват в неговата съпътстваща програма.

Участието на НБУ и департамент „Администрация и управление“ – секция „Туризъм“ във форума е по проект към фонд „Учебни програми” и е реализиран с изключителната подкрепа на „Кандидатстудентски и студентски информационен център”, Магистърски факултет, Бакалавърски факултет, Факултет за базово образование, Факултет за дистанционно, електронно и надграждащо обучение и Издателството на НБУ. В проекта с ръководител доц. д-р Соня Алексиева участват преподаватели и студенти по туризъм от департамент „Администрация и управление“.

Изложението представя 368 участници от 20 държави – национални туристически организации, туристически фирми, общини, курортни комплекси, хотелиери, авиокомпании, софтуерни компании, съпътстваща туризма индустрия, медии. Борсата популяризира над 60 дестинации, както и още 25 нови участници, които се включват за първи път във ВАКАНЦИЯ/СПА.

Форумът се организира под патронажа на Министерството на туризма, а официален партньор на форума тази година е Община Бурса – Турция. Основен акцент на международното изложение тази година е влиянието на дигиталните технологии в туристическия бизнес. Как дигиталните технологии ще променят развитието на туризма в България и по света ще обсъждат представители на местната и изпълнителната власт, хотелиери, международни инвеститори, медии и експерти.