facebook

Новини

forum-carieri-slide9_678x410_crop_478b24840a
15.01.2018 15:01
Новини

За втора поредна година НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ Е НА ПЪРВО МЯСТО В ПРОФЕСИОНАЛНО НАПРАВЛЕНИЕ „ТЕОРИЯ НА ИЗКУСТВАТА”

НБУ Е С НАЙ-ВИСОКИТЕ РЕЗУЛТАТИ В РЕЙТИНГОВАТА СИСТЕМА ЗА 2017 ГОДИНА

За пореден път Нов български университет бе поставен на първо място в професионално направление „Теория на изкуствата” по време на стилна церемония във Военния клуб в София, която се състоя на 12 януари 2018 г. Проф. д-р Пламен Бочков, Ректор на Нов български университет, получи престижното отличие от г-н Слави Ангелов, главен редактор на в. „168 часа“.

 

По време на превърналата се в традиционна проява инициатива, която тази година се състоя за седми път, бяха присъдени награди на най-добрите университети в България, показали отлични резултати, въз основа на които са класирани на челни места в рейтинговата система за 2017 година. Проф. Бочков прие престижното отличие и не скри задоволството си от факта, че за пореден път Нов български университет получава признание за дейността си от авторитетен ориентир за кандидат-студентите, какъвто е Рейтинговата система на висшите училища.  

 

Равносметката от изминалите години показва, че съпоставката между университетите подпомага кандидат-студентите и родителите им при избора им на висше училище. Чрез нея те получават допълнителна информация за професионалните направления и специалности, за образователните степени, по които избраният от тях университет предоставя обучение. Освен това рейтинговата система позволява да се правят сравнения не само между висшите училища в избрано професионално направление, но и между различните професионални направления в рамките на българското висше образование.

 

Развитието на институциите е резултат от множество фактори, част от които са обективната оценка на представителите на обществото и конкуренцията. Участието на Нов български университет във форуми, измерващи различни показатели, е породено от стремежа, насочен към синхронизиране на висшето образование с нуждите на пазара на труда и динамично променящата се социална среда.