facebook

Новини

nbu-games-py-200_678x410_crop_478b24840a
09.04.2024 12:28
Новини

Заедно сбъднахме мечтата на Георги!

В Световния ден на здравето, 7 април, се обединихме в обща кауза в подкрепа на нашия студент Георги Яков. Упорството и старанието на Георги да се справи с предизвикателствата, които животът му представя, обединиха нашата общност в мисията да му помогнем. За да води по-качествен и пълноценен живот Георги има нужда от нова електрическа количка на стойност 7660 евро.

Каузата привлече студенти, преподаватели и служители, партньори на университета и неправителствени  организации. Близо 150 души се включиха в инициативата „Игрите на НБУ“ и благотворителния търг „Изкуството помага“.

 

 

Мажоретният състав на НБУ откри игрите с впечатляваща хореография, подготвена от ас. Виолета Глогова.


 

Официален старт на състезанията даде Димитър Господинов – Гуспа, познат от участията си в различни телевизионни реалити формати. Състезателите трябваше да преминат през 6 предизвикателства, организирани от Максимал България. Игрите бяха многокомпоненти, вълнуващи и забавни и тестваха бързината, мисълта, баланса и екипността на участниците.

 

 

Участниците бяха разделени на отбори по цветове, като във всеки от тях имаше и по един представител на параолимпийците ни от ФАФА България – Федерация за адаптирана физическа активност, които с радост подкрепиха инициативата на университета.

 

 

За повдигане на духа на играчите и доброто им настроение се погрижи Марта Фол, студент „Електронна и компютърна музика“, която изпълни авторски  DJ сет. Под ръководството на доц. д-р Росица Бечева, Марта представи чудесни способности при съчетаването на стиловете Techno, House и Trance.

 

 

 

С много положителен заряд и хъс в „Игрите на НБУ“ се включиха не само нашите студенти, преподаватели и служители, но и представителите на УНИЦЕФ България, учениците от Зонта клуб „Света София“, както и представители на адвокатско дружество „Попов, Арнаудов и партньори“ и застрахователната компания MetLife.

 

  

По време на тричасовото състезание, участниците имаха възможността да се подкрепят с вода, напитки и енергийни лакомства, осигурени от Devin, Olympus и Престиж 96.

 

 

Денят, посветен на здравето и мечтата на Георги, продължи с благотворителен търг „Изкуството помага“ с водещи доц. Кристиян Постаджиян, зам.-ректор по учебната дейност и доц. Екатерина Тодорова, ръководител на Центъра за подкрепа на студенти със СОП.  

 

 

 

 

 

 

На търга бяха представени 45 произведения на изкуството, предоставени от нашите преподаватели доц. Калина Христова, проф. Моника Попова, гл. ас. д-р Моника Найденова, гл.ас. д-р Румен Кожухаров, доц. Енчо Найденов, гл. ас. Ангел Коцев, доц. Ралица Мирчева, гл. ас. Велин Белев, Станимир Божилов и техните студенти. Свои картини за благотворителната инициатива дариха и авторите Соня Маркова и Йордан Раданов.

 

 

 

Със специално дарение участие в търга взе примата на българската естрада Лили Иванова, която предостави свои продукции – плоча и книга с автограф, в която звездното име на българската поп сцена публикува мисли от своя личен дневник. Към предоставената колекция бяха включени и компактдискове с незабравими песни на певицата. Вещите бяха дарени на университета от спечелилият ги участник г-н Благо Солов.




В благотворителния търг участваха оперативният президент на Фантастико г-н Владимир Николов, рекламистът Ненад Лозович, г-жа Боряна Китева – ръководител корпоративни комуникации в „Престиж-96“, представители на “Guts and Brains DDB”, членове на университетската общност.

 

 

Истинска еуфория предизвика награждаването на състезателите в Игрите на НБУ, когато всички участници получиха награди, а най-бързите и сплотени отбори бяха отличени.

 

 

Най-голямото вълнение настъпи, когато водещите на събитието обявиха, че общата ни мисия не само постигна своята цел, но я надхвърли! Благодарение на събраната сума от търга Георги ще получи своята количка и ще сбъдне мечтата си за независим живот. Събраните средства от таксата за участие в „Игрите на НБУ“ ще подпомогне лечението и рехабилитацията му във Франция.

 

 

Кампанията в подкрепа на Георги Яков беше организирана по инициатива на Изпълнителния директор на НБУ д-р Георги Текев и осъществена с голямата подкрепа на Студентски съвет на НБУ. Специални благодарности на нашите талантливи фотографи от БП „Фотография и видеография“ и БП „Реклама“ Стилиян Мурджев, Ивана Петрова, Полина Янева и Станислав Михайлов, които успяха да запечатат всеки един незабравим момент от този специален ден! 

 

 

Благодарим на всички, които сбъднаха мечтата на Георги!