facebook

Събития

konferenciya-izqshtni-izkustwa_678x410_crop_478b24840a
24.03.2022 10:00
Събития

Национална художествена конференция „Съвременни аспекти и методи на преподаване във визуалните изкуства“

Събитието е посветено на 15 години от създаването на департамент „Изящни изкуства“ и 30 години Нов български университет.

24 и 25 март от 10.00  до 17.30 часа,
Корпус 1, зала 409, Аудитория „Проф. Васил Стоилов“
Онлайн

24 март
25 март


Организатор:
департамент „Изящни изкуства“

Водещ:
доц. д-р Ралица Мирчева


Сред участниците в конференцията са:
проф. д-р Ирина Генова, („Изкуствознание и артмениджмънт“, НБУ),
проф. д-р Борис Сергинов, („Дизайн“, НБУ),
доц. д-р Екатерина Тодорова (ЦПССОП),
доц. д-р К. Савова, ас. д-р К. Колодеева, („Мода“, НБУ),
доц. д-р Ралица Мирчева, („Изящни изкуства“,НБУ),
доц. д-р Ралица Стефанова, (“Дизайн”, НБУ),
гл.ас. д-р Захарина Петрова-Проданова („Графичен дизайн“, НБУ),
преп. Алина Папазова („Изящни изкуства“, НБУ),
Антония Йоданова, („Архитектура“, НБУ),
доц. д-р Момчил Мирчев (НХА),
гл. ас. д-р Александър Ташев, (НХА, гр. Бургас),
Мария Дянкова (НХА),  
Александра Димитрова (СУ „Св. Климент Охридски“) и др.


Националната научна конференция на тема „Съвременни аспекти и методи на преподаване във визуалните изкуства“ се организира по повод 30 годишнина от създаване на Нов български университет и 15 години департамент „Изящни изкуства“. Темата на конференцията е насочена към съвременните аспекти и методите на преподаване в учебните програми, свързани с визуалните изкуства. Поканени да представят докладите си, са преподаватели и докторанти от департаментите „Изящни изкуства“, „Дизайн“, „Графичен дизайн“, „Архитектура“, както и преподаватели от Националната художествена академия (гр. София и гр. Бургас) и СУ „Св. Климент Охридски“.

Разглежданите проблеми и насоки в този научен форум, са свързани с визуалните изкуства, съвременните аспекти и използване на учебните ресурси за преподаване. Друг основен акцент в конференцията, е насочен към студентите и адаптиране на методите на преподаване, онлайн преподаването и обмяна на професионален преподавателски опит между участниците в конференцията.

Научната конференция на тема „Съвременните аспекти и методи на преподаване във визуалните изкуства“ ще запознае колегията с тенденциите и съвременните аспекти в тази област, като спомогне и направи връзката, тези знания да се предадат успешно на студентите.

Поставяне на ново начало на дискусии и теми, свързани с актуалното онлайн преподаване, които ще могат да се развият в бъдещи научни форуми в Нов български университет.

След конференцията, през месец октомври 2022 г. се планира издаване на електронен сборник с доклади от НБУ.Прикачени файлове