facebook

Събития

puk1-1_678x410_crop_478b24840a
19.05.2016 18:00
Събития

Прожекция на новия български анимационен филм „Пук” и среща-разговор с режисьора на филма Анри Кулев

Корпус 1, Аула

Организатори:
департамент „Кино, реклама и шоубизнес“
Киноклуб НБУ

Тема:
Поезията и скритите послания в новия пълнометражен анимационен филм „Пук“ – по приказката на Валери Петров 

Водещ:
проф. Анри Кулев

Държава:
България, Монако

Година: 2015

Времетраене: 75 минути

Сценарий: Валери Петров

Режисьор: Анри Кулев

Музика: Любомир Денев

С участието на: Стоян Алексиев, Ивет Минковска, Елица Черкезова и с гласовете на: Антон Радичев, Христина Ибришимова, Петя Силянова, Линда Русева, Димитър Иванчев, Веселин Ранков

Това е първият пълнометражен анимационен филм в България през последните трийсет години. „Пук“ е една от петте класически вече приказки на Валери Петров, който е сценарист на филма. В този чудесен филм, който събира в едно пространство и деца, и възрастни, Анри Кулев е успял да съхрани духа на Валери Петров и да създаде една незабравима анимационна приказка за добротата, приятелството, саможертвата и любовта.

Проф. Анри Кулев е един от най-ярките ни съвременни художници. Режисьор и продуцент на десетки анимационни, документални и игрални филми. Основател на програма „Анимационно кино“ в НБУ.


„Пук“ на режисьора Анри Кулев е пълнометражен ръчно рисуван филм, създаден по приказката на Валери Петров.

Филмът ще ни отведе заедно с малката Лили към морското дъно в търсене на бисерчето на доброто и ще ни срещне с чудните му обитатели – малки медузки с надути бузки, обичащ да играе на криеница калкан, страшен октопод и с грозния Хрили, който, оказва се, има толкова добро сърце.

„Пук“ е първият български пълнометражен анимационен филм от повече от 20 години. Създаден със смесена техника – игрален на сушата и рисуван под водата, с присъствието на екрана и с гласовете на любими актьори, с 15 чудесни песни по стиховете на Валери Петров, той несъмнено ще достави удоволствие и на малките зрители, а и на всички, които са вече пораснали, но не са забравили, че някога са били деца.