facebook

Новини

post-art-c_678x410_crop_478b24840a
25.05.2021 16:32
Новини

ARTCYCLE: RECYCLE – UPCYCLE – ARTCYCLE

ARTCYCLE

Интерактивна изложба на Университетски театър НБУ, с която отбелязваме 10 години от създаването на театъра и 30 години театрална дейност в НБУ. В изложбата се използват материали от различни спектакли и инициативи на Университетски театър НБУ, които преминават през цикъла: RECYCLE – UPCYCLE – ARTCYCLE

„Кабина под „театрална“ карантина“
„Кабина под „театрална“ карантина“ – малко, уютно пространство, където може да пиете кафе в обстановка наситена с театрална информация – декори, реквизит, информационни материали от спектакли на Университетски театър НБУ. За обзавеждането на нашата „кабина“ сме използвали част от декора на спектакъла „Хоровод“.

„Очарователния Хоровод по Хоровода на очарователния господин Артур Шницлер“.
Премиера: 2006 г.
Постановка: Деляна Манева
Режисура: Ася Иванова и Добриела Попова
Авторска музика: Георги Арнаудов
Сценография и костюми: Милена Пантелеева - in memoriam;

Спектакълът е създаден през 2006 г. по случай 15 години от основаването на Нов български университет и департамент „Театър“. Представлението е реализирано в резултат на съвременната работа между alumni и дипломанти в програма „Театър“, НБУ. Многокракно се играе в театрална работилница „Сфумато“.
През 2011 г. Университетски театър организира „Реставрационна програма ±20“, в която се възстановяват едни от най-добрите спектакли. Инициативата е по повод 20-годишнината на Нов български университет. Спектакълът „Хоровод“ е едно от тези представления и има своята нова премиера през м. март 2013 г., този път в режисурата на спектакъла се включват Ася Иванова и Добриела Попова, които в първото издание са били част от актьорския състав. През годините спектакълът се е утвърдил като един от най-харесваните и посещавани в програмата на театъра.