facebook

Новини

zona-talanti-nbu_678x410_crop_478b24840a
29.07.2020 15:27
Новини

Театърът на НБУ стартира конкурс „Зона за таланти“

Запиши се на кастинг и можеш да спечелиш дрон или геймърски аксесоари

Покана за участие

Университетският театър на Нов български университет стартира конкурс „Зона за таланти“. Актьорите на НБУ предизвикват деца и родители да станат част от професионалната сцена.

Посрещаме новата училищна и студентска учебна година с много приятна за вас изненада – кастинг и конкурс „Зона за таланти“ ще се проведе на живо!

Под формата на кастинг, участниците ще имат възможност да изиграят двата етапа на конкурса пред престижно жури на живо.

„Аз играя, ти гледаш!“ е първата категория, в която трябва да се изиграе или разкаже любима басня, приказка или стихотворение. Ако пък сте от тези, които обичат да се разкършват, може да представите танц или да изпеете любима песен!

Втората категория е „Моята баба разказва най-хубавата приказка!“. Тук, е необходима помощта на твоята баба, но ако тя живее далеч или не ѝ се играе, покани член от семейството си! Заедно трябва да ни разкажете и покажете любима приказка.

Как да се запиша за кастинг?

До 24 октомври трябва да ни изпратите следната информация на имейл zona-talanti@nbu.bg:

- Три имена;

- Възраст;

- Телефон за обратна връзка;


Дните за кастинга са:

25.10.2020 г. в 508 зала на Нов български университет;

01.11.2020 г. в Joy Station;

07.11.2020 г. в Университетски театър НБУ.

Кой може да участва?

Кастингът е подходящ както за малки актьори от предучилищна възраст, така и за тези, на които им предстои да полагат матури.

Какво печеля?

В конкурса ще се състезавате за материални награди като геймърски аксесоари и дрон!

Сред нематериалните такива са уникалните запознанства с доказали се актьори!

Кастингите ще се провеждат както на територията на Нов български университет, така и на сцената на Joy Station. За повече информация, пишете на zona-talanti@nbu.bg. След датите за кастингите предстои интересно и вълнуващо събитие и награждаване.

Преди да се явите на кастинг може да ни изпратите и видеозапис от изпълненията, заедно с имената на детето, възрастта и телефон за обратна връзка на zona-talanti@nbu.bg.

Актьорите Кирил Милушев и Илиян Атанасов ще бъдат ментори на младите актьори по време на подготовката на видеата. В разнообразни работилници с децата ще работят и други известни български артисти.

Пожелаваме ви успех!

Още за условията на конкурса може да намерите на страницата на Университетски театър НБУ във Фейсбук.

Проектът се осъществява благодарение на Национален фонд „Култура“, програма „Социално ангажирани изкуства“ и е в рамките на проекта „Театърът на твоята история – Твоят театър“.