Новини

zona-talanti-nbu_678x410_crop_478b24840a
29.07.2020 15:27
Новини

Театърът на НБУ стартира конкурс „Зона за таланти“

Покана за участие

Университетският театър на Нов български университет стартира конкурс „Зона за таланти“. Актьорите на НБУ предизвикват деца и родители да станат част от професионалната сцена.

В „Зона за таланти“ могат да участват както деца в предучилищна възраст, така и гимназисти. Кандидат-актьорите ще могат да се включат в инициативата в две категории като най-напред е необходимо да покажат своя талант като изпратят видео до 10 октомври на zona-talanti@nbu.bg.

  • В модула „Аз играя, ти гледаш!“ децата ще трябва да пресъздадат или разкажат любима басня, приказка или стихотворение. Ще могат да представят танц или любима песен.
  • Във втората категория младите таланти ще имат нужда от помощта на възрастен. Темата „Моята баба разказва най-хубавата приказка!“ ще предизвика не само децата, но и техните родители, баби и дядовци, да се включат и заедно да разкажат любимата си приказка.

Видеозаписите от изпълненията, заедно с имената на детето, възрастта и телефон за обратна връзка, трябва да се изпратят на zona-talanti@nbu.bg до 10.10.2020 г. В писмото трябва да бъде отбелязано и за коя от двете категории се кандидатства. Всички кандидат-актьори ще получат на имейла си документ за съгласие, който е необходимо да се попълни от родителите, за да е възможно участието в конкурса.

Актьорите Кирил Милушев и Илиян Атанасов ще бъдат ментори на младите актьори по време на подготовката на видеата. В разнообразни работилници с децата ще работят и други известни български артисти.

След 10 октомври видеата ще бъдат качени в YouTube канала на Нов български университет. Гласуването ще е чрез бутона „Like“ под всяко видео и ще продължи до 16.10.2020 г. Тогава ще бъдат обявени трите най-харесвани изпълнения за всяка категория. Участниците в тях ще имат възможността да се срещнат с Кирил Милушев и Илиян Атанасов и заедно да подготвят един уникален сценичен дуел, който ще се състои през октомври на сцената на Университетския театър на Нов български университет.

Победителят ще бъде избран с гласуване след представленията. Очакват ви много изненади, награди и театрални преживявания.

  • Още за условията на конкурса може да намерите на страницата на Университетски театър на НБУ във Фейсбук

Проектът се осъществява благодарение на Национален фонд „Култура“, програма „Социално ангажирани изкуства“ и е в рамките на проекта „Театърът на твоята история – Твоят театър“.