facebook

Новини

second-skin_678x410_crop_478b24840a
15.02.2021 11:20
Новини

Хореографът Александра Драгова представя три танцови инициативи непосредствено след Свети Валентин

Режисьорът и хореограф Александра Драгова, която е възпитаник на Нов български университет, заедно със своите колеги танцьори: Денислав Иванов, Калина Кръстева и Бетина Димитрова, гостуват в камерната зала на Национален студентски дом – София на 16 февруари от 19:00 часа. Те ще представят танцовия спектакъл „Втора кожа“ в камерната зала на културното средище.

„Разпознавам те в страховете ти, аз съм най-големият ти страх. Аз съм болката, издълбала дом в сърцето ти. Аз съм миналото и настоящето ти. Аз съм променящата те същност, докато не осъзнаеш себе си. Аз съм втората кожа, която не може да побере душата“. Поривът за свобода и променяща се идентичност, съчетана с иновативна съвременна хореография, вплитат зрителя в магията на танца и силата на изкуството.

Музиката е на Дахабраха, Дея Дова, а костюмите са дело на SolantCostumes, снимки, видео и рекламен дизайн: Иван Иванов, Богомила Деянова, Боян Фераджиев.

Разпространението на спектакъла в Национален студентски дом е част от проект „Театрална совалка 2020-2021“ и се осъществява благодарение на финансовата подкрепа на Министерство на културата.

На 18 февруари от 17:00 часа Александра Драгова ще представи на живо танцов уъркшоп на сцената на Университетски театър НБУ.

Преди да завършим „ритуала“ на танцовия спектакъл „Втора кожа“, ще Ви потопим напълно в свят с кратък танцов клас, точно преди самото начало на представлението.

„Страхуваш се?
Студ изпълнил вените,
Превръща се в треска
Изгаря отвътре.
Къде е надеждата?
Убий болката.
Надеждата е тук. Ела и танцувай, освободи се.
Винаги можете да се прибереш у дома
Но ще си тук и сега, с нас , ние сме до теб, танцувай.
Очакваме те! Следвай ритъма на танца.“

Непосредствено след уъркшопа на 18 февруари ще може да гледате отново танцовия спектакъл „Втора кожа“, но този път на сцената на Университетски театър НБУ от 19:00 часа.

Ще се радваме да бъдете част от нашата публика и да станете част от инициативите на Александра Драгова.

Билети за гореописаните танцови преживявания може да закупите само чрез платформата URBO.

Танцов спектакъл „Втора кожа“ в Национален студентски дом на 16 февруари от 19:00 часа.

Уъркшоп с Александра Драгова на 18 февруари от 17:00 часа в Университетски театър НБУ

Само сега ще имате възможността да гледате на 18 февруари от 17:00 часа уъркшопа директно от Вашия дом под формата на лайв стрийминг.

Танцов спектакъл „Втора кожа“ в Университетски театър НБУ на 18 февруари  , като също така ще имате шанса да станете част и онлайн от танцовото представление на Александра Драгова.

Публикация: Денис Никифоров, Университетски театър НБУ