facebook

Събития

mon-blank_678x410_crop_478b24840a
29.05.2017 16:20
Събития

Семинар-дискусия „Mindset“ - иновационни начини на работа и действие“

Корпус 1, 310 аудитория „Проф. Петър Мутафчиев“

Организатори:
Факултет за базово образование
Красимир Стоянов – хоноруван преподавател спорт „Туризъм“

Водещ:
Иван Кожухаров

Модератори:
Красимир Стоянов, инж. Цветомир Добрев

Участници:
студенти и преподаватели

Семинарът е начало на един цикъл от лекции, чрез които лектора да запознае заинтересованите като да се откроят подходите и начините за решаване на конкретни проблеми във всекидневието и постигането на конкретни резултати.

Осъзнаването и свързването им в цялостен подход ще позволи на участниците в семинара и в последващия workshop да изяснят в голяма част своята лична позиция и да бъдат ефективни при решаване на проблемите в съвременното ни ежедневие, за да постигат успешно целите си.

Сами или в екип. В личностен или професионален план.

Иван Кожухаров е алпинист и уникален българин, провокирал, организирал и участвал в истински, невиждан досега подвиг - да изкачи връх Монблан, независимо, че е парализиран! 40 негови приятели участват в експедицията по проекта „Споделени върхове“ и изкачват Монблан (4807 м) за около 40 часа, който проект е основа на Семинара и цикъла от лекции и workshop-а, който ще проведе.

От непоколебимите. Стъпва на Мальовица, Вихрен, Мусала, Монблан дьо Такюл, а преди четири години и на европейския Еверест – Монблан (4810 м). Разликата с всички останали е, че в планината е в специално изработена шейна или носилка, а в обикновения живот – в количка.

През 1990-а каменопад в Алпите го оставя жив, но със счупен гръбначен прешлен и парализи- рани крайници. Десет операции и десет години по-късно отново започва да изкачва върхове.