facebook

Новини

la-post_678x410_crop_478b24840a
26.02.2020 11:30
Новини

Людмил Ангелов представя млади таланти

На 7-и март от 18:00 часа в Сити Марк Арт център, световноизвестният пианист Людмил Ангелов ще представи млади пианисти, наградени в неговия майсторски клас в Нов български университет през 2019 г. Александър Томов, Мария Миланова и Славчо Тодоров от България и Доач Бездюз от Турция са талантливите млади изпълнители, които ще участват в клавирния концерт със специалното участие на проф. Людмил Ангелов.

Почитателите на клавирното изкуство ще имат възможността да се насладят на произведения от Д. Скарлати, Ф. Менделсон, Фр. Шопен, Ф. Лист, Ал. Скрябин и М. Мошковски. Четиримата млади изпълнители са участници от майсторския клас на проф. Людмил Ангелов, организиран от Нов български университет през 2019 година и спечелили възможността да участват в рецитал, чийто любезен домакин е Сити Марк Арт Център.

Популярен на петте континента, Людмил Ангелов е изнасял рецитали, камерни концерти и е бил солиcт на реномирани оркестри, под палката на световноизвестни диригенти. Свирил е в Берлинската филхармония, „Музикферайн“ във Виена, „Концертгебау“ в Амстердам, „Плейел“ и „Гаво“ в Париж, „Линкълн Център“ в Ню Йорк, „Ла Скала“ в Милано и много други. Записвал е за фирмите RСА, Gega new, Pentatone, Danacord, Non Profit Music, Toccata Classics и други. Признат като един от големите съвременни интерпретатори на Шопен, Людмил Ангелов е изпълнявал многократно Интеграла на клавирното творчество на този композитор и е чест гост на най-известните Шопенови фестивали, включително фестивала „Шопен и неговата Европа“ във Варшава.

Поредното издание на майсторския клас на Маестро Ангелов в Нов български университет ще се проведе от 9-19 юли 2020 година в Нов български университет.